Keeper van het Jaar

sport

Editie: Week 3, Jaargang 21 |

Naam: Klaas van Balen (32)

Club: DVV Delft

Positie: Doel

- Hoe is de eerste seizoenshelft voor de ploeg verlopen?
Het gaat niet onaardig. We staan in de Tweede Klasse Zondag op de tweede plaats. In deze poule hebben we veel ploegen met grote namen en historie zoals HVV, GDA, VUC, Wilhelmus, zeker wel een verschil met een Derde Klasse.

- Wat waren de doelstellingen aan het begin van het seizoen?
De doelstelling aan het begin van het seizoen was om bij de bovenste vier te eindigen en mogelijk een prijs te pakken. Die doelstelling blijft in de tweede seizoenshelft hetzelfde. Het is altijd afwachten hoe je uit de winterstop komt. Het is in elk geval de bedoeling om druk op de koploper te houden.

- Wat vind je van je eigen prestaties?
Je wilt altijd nog belangrijker kunnen zijn voor het team dan je al doet, maar toch vind ik het best wel goed gaan. Wat nog wel altijd lastig blijft is het mee voetballen voor het doel. Het is altijd een lastig punt op welk moment je moet uitkomen of in je doel moet blijven staan. Mijn sterke punt is onder andere dat ik een aardige trap heb en zodoende de bal makkelijk naar de linker- of rechterkant kan verplaatsen op maat. Ook in één tegen één duels ben ik vrij sterk. Ook mag ik in sommige situaties nog meer ‘heersen’ in het 5-meter gebied.

- Volg je het Voetbalklassement op de voet?
Ik volg het klassement niet echt op de voet. Ik denk wel dat iedereen altijd wel even kijkt naar wat voor cijfer hij van de trainer gehad heeft. Ik ben al een keer eerste geworden in het klassement, maar het blijft altijd leuk om te kijken welk cijfer iedereen gehaald heeft. Het lijkt mij dat je altijd zo hoog mogelijk wilt eindigen in wat voor competitie dan ook. Op dit moment sta ik volgens mij ergens in het ‘rechter rijtje’. Belangrijker vind ik het om aan het eind van het seizoen met DVV Delft zo hoog mogelijk in het linkerrijtje te staan!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12