Afbeelding

Een slechte seizoensstart speelt Wippolder parten, maar volgens Nick Visser komt er volgend jaar weer een kans

sport

Ook de verdedigers van Delfia ondervonden eerder dit seizoen dat Nick Visser moeilijk van de bal te krijgen is. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Bij Wippolder hadden veel mensen zich meer voorgesteld van het eerste seizoen in de Vierde Klasse. Na een goede voorbereiding volgde een reeks teleurstellende nederlagen, maar inmiddels lijkt trainer Marcel de Letter het lek boven te hebben.

“Ik denk dat we met deze spelersgroep zeker wel bovenin mee moeten kunnen draaien”, denkt Nick Visser. “Maar we hebben dit seizoen een hoop pech gehad. Onze sterspeler Farid Bibouh raakte al vroeg in het seizoen geblesseerd en dat leidde tot slechte resultaten. Toen hij daarna weer terugkwam leidde dat niet meteen tot betere resultaten. Die kwamen er pas toen hij opnieuw geblesseerd raakte.” De resultaten werden inderdaad beter, want Wippolder leed haar laatste nederlaag op 29 januari in de uitwedstrijd bij Zoetermeer. “En daarvoor hebben we een aantal wedstrijden gespeeld die we niet hadden hoeven verliezen. Zo kregen we tegen titelkandidaat Quintus in de drieënnegentigste minuut op een schlemielige manier de 1-0 tegen. Dat gebeurde terwijl we misschien niet veel kansen creëerden, maar qua spel zeker wel de bovenliggende partij waren. Dat is zonde.”

Deze strijdwijze past goed bij onze ploeg en we zijn op deze manier moeilijk te verdedigen

De ommekeer kwam er toen trainer Marcel de Letter besloot om in een ander systeem te gaan spelen. “Hij stelde voor om in een 3-2-3-2-formatie te gaan spelen en dat werkte. In de eerste wedstrijden leverde dat nog niet meteen punten op, maar het voetbal werd duidelijk beter. Deze strijdwijze past goed bij onze ploeg en we zijn op deze manier moeilijk te verdedigen.”

Eén van die spelers die moeilijk te verdedigen is de 22-jarige Visser, die vanaf volgende week met zijn vader een kapsalon aan de Van Adrichemstraat begint, zelf. “Ik speelde een groot deel van het seizoen als middenvelder, maar inmiddels sta ik in de spits. We hadden met Dennis Glasbergen eigenlijk maar één echte spits en ik heb de trainer gevraagd of ik eens op die positie mocht spelen. Toen we in een oefenwedstrijd tegen DHL met 3-0 achter kwamen te staan, mocht ik het eens proberen van Marcel de Letter. Prompt scoorde ik twee keer en had ik een assist. Sindsdien sta ik in de spits.”

Als spits is Visser niet degene die met een slalom vijf verdedigers voorbijloopt. “Mijn kwaliteiten zijn vooral het vasthouden van de bal, ik ben snel en heb een goed overzicht. Daarbij weten Dennis Glasbergen en ik elkaar blindelings te vinden en maakt hij veel doelpunten. Ook ik weet het net wel te vinden, want ik denk dat ik deze competitie al acht keer gescoord heb.”

‘Dan moeten we het volgend jaar maar gewoon laten zien en kampioen worden

Gedurende het seizoen vorderde, is het dus stukken beter gegaan bij SV Wippolder. “Het is jammer dat het er in de beginfase van de competitie niet helemaal uitkwam, want met deze ploeg zouden we bovenin mee moeten kunnen draaien.” De zevende plaats die Wippolder momenteel bezet, doet anders vermoeden. “Maar we hebben op een haar na de laatste periode gepakt. Helaas mogen we dus niet meedoen aan de nacompetitie. Dan moeten we het volgend seizoen maar gewoon laten zien en kampioen worden.”

Visser merkt dat hij dit seizoen zelf gegroeid is. “Ik kwam niet altijd trainen en moest op een gegeven moment met het tweede meedoen. Dat vond ik op dat moment niet leuk, maar de boodschap van de trainer is me wel duidelijk geworden. Daarnaast heb ik bij Marco Immers, de trainer van het tweede, in mentaal opzicht veel geleerd. Inmiddels kom ik altijd trainen en zie ik dat ik me voetbaltechnisch ook ontwikkel.” Dat is voor een groot deel ook te danken aan trainer Marcel de Letter, die dit seizoen bij Wippolder begon. “Marcel is heel duidelijk, praat veel met je en laat je niet aan je lot over. Die duidelijkheid schept rust in een selectie. Natuurlijk ben je het er niet mee eens als je met het tweede mee moet doen, maar als hij je uitlegt waarom dat is, weet je in ieder geval wat je ervoor moet doen om weer bij het eerste te komen. Die duidelijkheid schept rust en dat is erg belangrijk. Ook op persoonlijk gebied is er rust voor Visser. “Ik wist niet wat ik wilde doen, maar ik begin dus één dezer weken in de Van Adrichemstraat een kapperszaak met mijn vader. Ik ben daar heel blij mee en hoop dat er veel mensen komen.”

Verder heeft Visser het bij Wippolder prima naar zijn zin. “Je gaat van deze club houden. Ik zou best een stapje hoger willen voetballen en dat zit er waarschijnlijk ook wel in, maar voorlopig zit ik hier nog wel even prima. Het is ook fijn dat Marcel de Letter blijft en als we volgend jaar geen valse start hebben, zouden we zomaar kampioen kunnen worden in de Vierde Klasse. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12