Afbeelding

Delftse basisscholieren strijden om het Delfts Kampioenschap

sport

Editie: Week 42, Jaargang 22 |

DELFT – De velden van sportpark Tanthof-Zuid stonden de afgelopen weken in het thema van de Delftse schoolvoetbalkampioenschappen. De jongens van de Prins Mauritsschool en de meisjes van de Titus Brandsmaschool gingen er vandoor met de titel en de eeuwige roem.

Bij de Simon Carmiggeltschool staan de leerlingen jaarlijks in de rij om deel te nemen aan het schoolvoetbaltoernooi. “We hebben in de groepen zeven en acht gevraagd wie er mee wilde doen. Uiteindelijk kwamen we tot twee jongens- en twee meidenelftallen”, vertelt juf Conny Hoeksema. “Er zijn zelfs leerlingen die niet meedoen maar wel komen kijken.” Collega Jeffrey Toet voegt daar nog iets aan toe. “Dit soort toernooien is heel goed voor de groepsvorming. Je ziet dat de leerlingen door samen te sporten naar elkaar toegroeien. Daarnaast vind ik de planning in het jaar heel goed gekozen. Over het algemeen wordt in de eerste helft van het schooljaar niet zoveel gepland, terwijl de evenementen elkaar na de voorjaarsvakantie in rap tempo opvolgen.”

'HET IS VOORAL HEEL LEUK OM SAMEN TE SPORTEN'
Tijdens de tweede voorrondedag heeft één van de dameszeventallen van hun school heeft het erg naar de zin en sprokkelt ondertussen nog heel wat punten bij elkaar. “Wij vinden het heel leuk”, vertellen Jill, Sanne, Vera, Roos, Denise, Michelle, Annelynn, Camen en Lily Anne. “Tot nu toe hebben we twee wedstrijden gewonnen en twee verloren, maar het is vooral heel erg leuk om samen te sporten. We hebben op school naar dit toernooi toegewerkt, door tijdens de gymlessen te voetballen.” Twee van de dames denken er daadwerkelijk over na om zich bij een voetbalclub aan te sluiten. “Maar voorlopig zitten we nog op reddingszwemmen. Als we daarmee klaar zijn, gaan we erover nadenken.”
Op een ander kunstgrasveld worden de jongenscompetities gespeeld. Kenji, Sam, Sven, Mahdi, Maxim, Hasti, Wessel en Hevgin van de Titus Brandsmaschool hebben even pauze. “We hebben tot nu toe drie wedstrijden gewonnen en er twee gelijkgespeeld.” Dat is best goed, want de meeste jongens spelen dan wel bij Full Speed, maar niet bij elkaar in het elftal. “Ook op school hebben we niet samen gevoetbald, maar de afgelopen weken hebben we wel vaak samen afgesproken om in het park te voetballen. Het gaat eigenlijk best lekker samen.” Het toernooi gaat niet ten koste van de trainingstijd bij de club. “Want we trainen later op de woensdag of op de donderdag.” Als het bericht komt dat de jongens zich voor de finale hebben geplaatst, barst een gejuich los.

'HET MOOIE IS DAT ER STEEDS MEER MEIDENTEAMS MEEDOEN'
Even verderop kijkt Rik Binkhorst, organisator namens Sport en Evenementen Haaglanden toe. De oud-voetballer van DHC en Nootdorp, die tegenwoordig de kleuren van SVC'08 verdedigt, is tevreden. “Het was lekker weer tijdens de finaledag, waardoor veel ouders zijn komen kijken. Het evenement was dit jaar nóg succesvoller dan het afgelopen jaar. De voorrondes  waren dit jaar over twee dagen verspreid: dat moest ook wel want we hadden twee keer eenentwintig teams. Het mooie is dat er steeds meer meidenteams meedoen: dat was ook één van de doelen van de gemeente. Het andere is dat we de jeugd in beweging brengen en kennis laten maken met de verschillende verenigingen in Delft. Zo komen er steeds meer evenementen bij: we gaan binnenkort een trefbaltoernooi organiseren. Verder is het mooi dat we bij de organisatie middelbare scholieren kunnen inzetten die hun maatschappelijke stage bij ons invullen door de wedstrijdjes fluiten.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12