In de maand december vinden in Delft een aantal leuke hardloopevenementen plaats, waaronder de Oliebollencross! (Foto: AV De Koplopers)
In de maand december vinden in Delft een aantal leuke hardloopevenementen plaats, waaronder de Oliebollencross! (Foto: AV De Koplopers)

Hardlopen in december!

sport

DELFT - Het is alweer december en dat betekent dat we alweer richting het einde van het jaar gaan. Deze maand zijn er in Delft een aantal leuke recreatieve hardloopwedstrijden, die geschikt zijn voor alle soorten hardlopers. Van een nieuwsgierige beginner tot een regionale topper, iedereen is welkom!

Om te beginnen is het op zondag 10 december weer tijd voor de Kopjesloop! Deze loop wordt elke tweede zondag van de maand, van september t/m juni, gehouden in recreatiegebied de Delftse Hout. Het parcours is groen en autoluw en de deelnemers hebben de keuze uit de 5 of de 10 km. Beide afstanden beginnen om 11.00 uur en voor kinderen tot en met 12 jaar is er een kinderloop van 1 km om 10.45 uur!

Een week later, op zondag 17 december, is het weer tijd voor de jaarlijkse SantaRun! Deze kerst fun loop van 3 km wordt gelopen door de versierde binnenstad van Delft en wordt gehouden op de drukste koopzondag van december. Iedereen mag meedoen! De lopers rennen zich dit jaar in het zweet voor Delftse Vakantie Activiteiten en de KinderAcademie Delft. Voor inschrijvingen en meer informatie kunt u terecht op www.delft.rotarysantarun.nl. Het inschrijfgeld gaat naar de hierboven genoemde goeden doelen.

Afsluiten
Om het jaar op een sportieve manier af te sluiten, organiseert AV De Koplopers op zondag 31 december de Oliebollencross! Deze hardloopcross is voor iedereen en het parcours bestaat uit een uitdagend en verrassend heuvelachtig rondje van ongeveer 2.3 km achter de IKEA in Delft. De jeugdcross is een ronde, de korte cross twee en de lange cross vier. Het startpunt is tegenover het crematorium aan de Hoflaan en het parcours is asfaltvrij en geschikt voor spikes. Voor meer informatie over tijden en inschrijvingen kunt u terecht op www.dekoplopers.nl