Deze zondag organiseert AV De Koplopers weer De Kopjesloop in recreatiegebied de Delftse Hout. (Foto: Ron Holling)
Deze zondag organiseert AV De Koplopers weer De Kopjesloop in recreatiegebied de Delftse Hout. (Foto: Ron Holling)

Het is weer tijd voor De Kopjesloop!

sport

DELFT - Op zondag 12 november (dit weekend) is het weer tijd voor De Kopjesloop van AV De Koplopers! Deze gezellige recreatieve hardloopwedstrijd is geschikt voor de nieuwsgierige beginner tot de regionale topper. Er is ook een 1 km lange jeugdloop voor kinderen t/m 12 jaar.

De Kopjesloop wordt elke tweede zondag van de maand, van september t/m juni, gehouden in recreatiegebied de Delftse Hout. De loop maakt deel uit van het regionale 1-van-de-4 circuit, samen met wedstrijden bij Haag Atletiek, Hague Road Runners en Sparta. Het parcours is groen en vrij van auto’s en tijden worden geklokt en op uitslagen.nl gepubliceerd. 

Organisatie
De deelnemers hebben de keuze uit de 5 of de 10 km, die beide om 11.00 uur beginnen. Voor de deelnemers aan de 10 km zal er halverwege een waterpost aanwezig zijn. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro en de organisatie heeft het liefst dat deelnemers zich vooraf inschrijven via www.dekoplopers.nl. Hiermee worden rijen bij de inschrijfbalie voorkomen. Je startnummer kun je deze dag vanaf 09.45 uur ophalen in de kantine van korfbalvereniging DES. Het parkeerterrein naast DES is bereikbaar via de Bieslandse Kade, maar er wordt aangeraden zoveel mogelijk op de fiets te komen. Voor de kinderloop is inschrijven alleen op de dag zelf mogelijk in de kantine van DES. Het inschrijfgeld voor de kinderloop bedraagt slechts 1 euro en de kinderloop begint om 10.45 uur. Na de loop is er de gelegenheid om te douchen en gezellig iets te drinken!

Laatste moment
Wil je op het laatste moment toch nog meedoen? Geen probleem! Je kunt je op de dag zelf nog inschrijven tot 10.45 uur in de kantine van DES! Wel kun je dan uitsluitend contant of via een QR-code betalen. Een deel van de inschrijfgelden draagt AV De Koplopers af aan een goed doel. Kijk voor meer informatie op www.dekoplopers.nl.