Op zondag 20 augustus organiseert de Nootdorpse IJsclub een wandelevenement met de Drie Dorpentocht. De route is 12 kilometer, maar het is ook mogelijk om andere afstanden te wandelen. (Foto: Roel van Dorsten)
Op zondag 20 augustus organiseert de Nootdorpse IJsclub een wandelevenement met de Drie Dorpentocht. De route is 12 kilometer, maar het is ook mogelijk om andere afstanden te wandelen. (Foto: Roel van Dorsten)

Het is weer tijd voor de Drie Dorpentocht!

Algemeen

NOOTDORP - Op zondag 20 augustus organiseert de Nootdorpse IJsclub een wandelevenement; de Drie Dorpentocht. De route van de Drie dorpentocht loopt voor een groot deel door de natuurgebieden tussen de dorpskernen Nootdorp, Pijnacker en Delfgauw. De route is 12 kilometer, maar het is ook mogelijk om andere afstanden te wandelen.

De wandelaars hebben de keuze uit vier verschillende afstanden: 6, 12, 20 en 30 kilometer. De Drie Dorpentocht is 12 kilometer en gaat vanuit Nootdorp, via het Bieslandse Bos naar Pijnacker en Delfgauw. Vanaf hier loopt de route via de weilanden weer terug naar de Nootdorpse IJsclub. Is de afstand van 12 kilometer te veel voor je? De wandeling van 6 km gaat via het Bieslandse Bos langs de sportvelden van Pijnacker en het natuurgebied bij de Dobbelplas weer richting het clubgebouw van de IJsclub. De tocht van 20 kilometer voert net als de 12 kilometer via het Bieslandse Bos naar Pijnacker. Via het recreatiegebied Ackerdijkse plassen loopt de route weer richting Delfgauw en de Bieslandse Polder terug naar de Nootdorpse IJsclub. Voor de echte fanatiekelingen is er nog de 30 kilometer tocht. Deze tocht heeft gedeeltelijk dezelfde route als de 20 kilometer, in Pijnacker wordt er alleen een extra lus gemaakt door de Groenzoom. Bij de Ackerdijkse Plassen voert de route verder via het Ackerdijkse Bos en Delft richting Delfgauw weer terug naar het clubgebouw in Nootdorp.   

Inschrijven en tijden
Als je lid bent van de IJsclub/Dobbelopers is deelname gratis op vertoon van de lidmaatschapskaart. Ben je geen lid betaal je 4 euro inschrijfgeld, inschrijven is mogelijk op de dag van het evenement. Wil je met een groep van 10 personen of meer komen wandelen? Neem dan vooraf contact op met de organisatie via wandelen@nootdorpseijsclub.nl. Dat scheelt wachttijd bij het inschrijven. Alle wandelingen zullen starten vanuit het clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub, Oudeweg 74 in Nootdorp. De 20 en 30 kilometer wandelingen zullen tussen 08.30 uur en 09.15 uur starten. De wandelingen van 6 en 12 kilometer zullen starten tussen 09.30 uur en 11.00 uur.

Wandelen bij de Dobbelopers
De Dobbelopers zijn, als onderdeel van de Nootdorpse IJsclub, inmiddels een begrip in Nootdorp en omgeving. Naast hardlopen kan er nu ook elke dinsdag- en donderdagavond gewandeld worden. Op beide avonden wordt er om 19.30 uur vanuit het clubgebouw aan de Oudeweg tegelijk met de hardlopers gestart. Deze avonden wordt er tussen de 5 en 8 kilometer gewandeld en zowel de hardlopers als de wandelaars zijn rond 21.00 uur weer terug bij het clubgebouw. Op woensdagochtend wordt er ook gewandeld. De wandelaars vertrekken dan om 09.30 uur vanaf het clubgebouw. 

Welkom
Vrijblijvend een keertje mee wandelen? Je bent van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.nootdorpseijsclub.nl.