Afbeelding
Foto: Mario Bentvelsen

Het is weer tijd voor de 42e Ruitenburg Kadeloop!

sport

SCHIPLUIDEN - Op zaterdag 1 juli is het tijd voor de 42e Ruitenburg Kadeloop door het groene Midden-Delfland. Dit jaar wordt er alleen gewerkt met voorinschrijvingen voor alle afstanden. De inschrijvingen zijn al een tijdje geleden officieel geopend!

Sinds 1978 is deze loop niet meer weg te denken uit de zomerse hardloopkalender. De eerste zaterdag van juli komen veel hardlopers naar Midden-Delfland voor deze mooie en gezellige loop. De Ruitenburg Kadeloop Schipluiden is een unieke loop van 12 kilometer en gaat door het groene Midden-Delfland, over de Vlaardingse kade weer terug naar Schipluiden. Naast deze 12 kilometer loop is er ook een 5 kilometer loop en een plaatselijke ronde voor de jeugd van 1 en 2 kilometer. Dit alles wordt georganiseerd door hardloopvereniging De Hardloper uit Schipluiden!

Trots
De organisatie zegt uit te kijken naar dit unieke evenement. “De organisatie is er trots op om dit jaar weer de Ruitenburg Kadeloop door het mooie Midden-Delfland te organiseren. Samen met de vele vrijwilligers die altijd nodig zijn, hopen we er weer een mooi evenement van te kunnen maken. Als hardloper realiseer je je soms niet wat er allemaal bij de organisatie komt kijken, in de voorbereiding, maar zeker ook op de dag zelf. Daarom wil ik via deze weg een extra dank uitspreken naar alle vrijwilligers die dit mooie evenement mogelijk maken. We merken dat het steeds lastiger wordt om vrijwilligers te vinden, vandaar dat we bijvoorbeeld met voorinschrijvingen werken. Zo zijn er minder mensen nodig op de dag zelf. Als organisatie moet je creatief blijven”, aldus Hans Rensen namens de organisatie.

Voorbereidingen
Voor alle lopers is de voorbereiding inmiddels wel begonnen. De ervaren lopers zijn bezig met trainen, de beginnersgroep van de Hardloper is bezig met de voorbereiding en ook de schooljeugd staat te trappelen om aan de loop deel te nemen. De Kadeloop is altijd weer een spektakel voor het begin van de zomervakantie. Hieronder de te lopen afstanden, inclusief de leeftijden en tijden.

Programma
De 1 km voor 3 t/m 6 jaar start om 13.00 uur en de 2 km loop voor 7 t/m 12 jaar start om13.30 uur. Hierna beginnen de 5 en de 10 km beide om 14.30 uur. De minimum leeftijd bij de5 km is 12 jaar en bij de 12 km is dit 14 jaar. Voor meer informatie kun je terecht op www.kadeloop.nl

Belangrijk
Zoals al eerder genoemd door de organisatie, zal er dit jaar alleen sprake zijn van voorinschrijvingen voor alle afstanden. Vergeet dit dus niet en schrijf je snel in! Inschrijven is mogelijk via www.inschrijven.nl/form/2023070100803-nl.