Het is maar dat u het weet

Toerisme

Zondag 9 december vindt weer een Kopjesloop plaats. Iedere tweede zondag van de maand organiseert AV De Koplopers de Kopjesloop in de Delftse Hout. Start 1 km jeugdloop: 10.45 uur. Kosten: 0,50 euro. Start 5 – 10 en 15 km: 11.00 uur. Kosten: 2,00 euro. Inschrijven in de kantine van korfbalvereniging DES (sportpark Biesland). Informatie bij Hans Verbeek: 015-2140539. Info- en uitslagen: www.dekoplopers.nl en www.uitslagen.nl

Op zaterdag 15 december lanceert Anneloes Besteman haar eerste kinderboek 'Ik, de Majesteit' via Tiny Tales Bookshop. De lancering vindt plaats bij café Einstein aan de Spoorsingel 24 in Delft, van 16.00 tot 18.00 uur. Via de website www.tinytalesbookshop.com kunnen kopers het kinderboek personaliseren. Speelt het verhaal zich af op aarde of op een planeet? Welk huisdier wil het kind graag in het boek terugzien? Niet alleen de tekst, maar ook de illustraties zijn hierop aangepast. Het boek wordt vervolgens gedrukt en naar de koper verstuurd. Tevens is ook een digitaal boek te bestellen.

Popkoor Mikado verlicht Lichtjesavond Delft. Op dinsdag 11 december, tijdens Lichtjesavond Delft, is het terras aan de Wijnhaven 'the place to be'. Het regionaal bekende Popkoor Mikado uit Alphen aan den Rijn zal vanaf 19.00 uur een drietal spetterende optredens neerzetten! Droom weg bij de gevoelige klanken van Leonard Cohen's 'Hallelujah' en dein mee op de golven van 'Walking in the Air'. Swing mee met het funky 'Christmas Jazz', laat u inspireren door 'The Gospel Christmas' en rock mee met 'Rudolf The Red-Nosed Reindeer'. U kunt niet meer stil blijven staan, meezingen mag!

Tom Vrolijk, een jonge Delftse singer/songwriter presenteert op vrijdag 14 december met zijn band The Lucky Spares zijn nieuwe single 'Lazy Jim' in het Flora Theater aan de Verwersdijk. De sound van de band grijpt terug naar de poprock uit de jaren '60, maar is zeker niet alleen een herhaling van iets wat al bestaat. Originaliteit staat hoog in het vaandel. Op deze avond, met voorprogramma van Bonno Getz, ziet u ook de bijbehorende videoclip en u wordt getrakteerd op een concert van Tom Vrolijk & The Lucky Spares. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 7,50 euro.

Op zaterdagmiddag 15 december is er in de Nieuwe Kerk een Stadsgesprek met als thema 'Het nieuwe ouder worden. Wat jong en oud aan elkaar kunnen hebben'. Met dit Stadsgesprek willen we de oude dag in een positief licht zetten. Oud-zijn heeft naast de kant van het 'inleveren' ook een meerwaarde. Dit Stadsgesprek is voor Delftenaren van alle leeftijden. Voor deze middag zijn twee inspirerende sprekers uitgenodigd: Marjan Berk, schrijver en columniste van het Algemeen Dagblad, en Jurjen Fennema, emerituspredikant van de Protestantse wijkgemeente Vierhoven. Na iedere spreker is er ruimschoots gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen. Het Stadsgesprek, een activiteit van de Protestantse gemeente Delft, is gratis toegankelijk (meld bij de ingang dat je komt voor het Stadsgesprek) en begint om 14.00 uur. Inloop vanaf 13.30 u met koffie en thee. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten tijdens een borrel.

!