Afgelopen week heeft Delft Hyperloop meegedaan met de European Hyperloop Week in Edinburgh. Het team uit Delft won naast de prijs voor de meest innovatieve pod, ook de Mechanical Award en beide Full-Scale Awards!
Afgelopen week heeft Delft Hyperloop meegedaan met de European Hyperloop Week in Edinburgh. Het team uit Delft won naast de prijs voor de meest innovatieve pod, ook de Mechanical Award en beide Full-Scale Awards!

Delft Hyperloop wint European Hyperloop Week in Edinburgh

Algemeen

EDINBURGH - Afgelopen week heeft Delft Hyperloop meegedaan met de European Hyperloop Week in Edinburgh. Er deden tijdens dit evenement 23 teams mee, vanuit universiteiten van over de hele wereld. Het team uit Delft won naast de prijs voor de meest innovatieve pod, ook de Mechanical Award en beide Full-Scale Awards!  

Delft Hyperloop is een studententeam van de TU Delft die proberen de meest innovatieve hyperloop te maken. Een jaar lang hebben 41 gemotiveerde studenten gewerkt aan het ontwerpen, bouwen en demonstreren van een hyperloop prototype tijdens de European Hyperloop Week 2023. Dit evenement vond dit jaar plaats in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Tijdens deze competitie hebben de studenten een week lang de pod gedemonstreerd waar ze het hele jaar aan gewerkt hebben. Gedurende de week heeft Delft Hyperloop aan de hand van prestaties hun prototype gepresenteerd. Zaterdag was de grote dag waarop het team hun pod heeft gedemonstreerd. “Het was een euforisch moment de pod te zien zweven terwijl een enorm publiek aan toeschouwers ons aan het toejuichen was”, aldus Umika Bhagole, Team Captain van Delft Hyperloop. 

Delft Hyperloop heeft drie grote stappen gemaakt op het gebied van innovatie. Als eerst heeft het studententeam een motor gebouwd die nog nooit eerder ter wereld op deze schaal gebouwd is. Deze motor stuwt het voertuig niet vanuit de baan voort, maar bevindt zich direct op de pod. Ten tweede is de pod voor het eerst volledig zwevend met een energie verbruik dicht bij 0 Ampére. Naast de Innovatie Award, wonnen de studenten ook de Mechanical Award. Delft Hyperloop was revolutionair op dit gebied omdat ze een capsule hebben gebouwd met daarin een koelingssysteem voor een vacuüm omgeving. Op het gebied van Full-Scale waren de Delftse studenten duidelijk de koploper. Het team won alle Full-Scale-Awards, zowel het sociaal-economische als het technische onderzoek. 

Uiteraard kijkt het team met volle trots terug op wat ze dit jaar bereikt hebben. “Wij hebben enorm hoge doelen voor onszelf gesteld en we zijn enorm tevreden met het systeem dat wij hebben neergezet en gedemonstreerd deze week. Ik ben enorm trots”, vertelt Guillermo Van, Chief Engineer van Delft Hyperloop.