In 2021 werd het Walking Football bij Full Speed geïnitieerd. (Foto: Koos Bommelé)
In 2021 werd het Walking Football bij Full Speed geïnitieerd. (Foto: Koos Bommelé)

Walking Football in Delft!

sport

DELFT - Het komt vaak voor dat ouderen wel willen sporten, maar dat ze het niet meer kunnen omdat er bijna geen sportaanbod is. In Delft is het voor ouderen op verschillende plekken mogelijk om mee te doen aan het Walking Football!

Walking Football is een voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief willen zijn. Tijdens Walking Football wordt er niet gerend, mag de bal niet boven heuphoogte komen en mogen er geen slidings worden gemaakt. Door deze nieuwe voetbalvorm kunnen ouderen nog lang in beweging blijven en genieten van het spelletje.

Delft
Ook in Delft is het op meerdere plekken mogelijk om via Delft voor Elkaar en een aantal Delftse voetbalverenigingen mee te doen aan het Walking Football. Zo is er bij DSV Full Speed elke dinsdagochtend Walking Football. Deze ochtend begint om 09.30 met de inloop, vaak met een bakkie koffie. Vervolgens gaat de groep om 10.00 uur het veld op. Een van de doelstellingen van Full Speed is om sociaal maatschappelijk betrokken te zijn. Naast Full Speed, is er ook bij DHL de mogelijkheid om mee te doen met het Walking Football. Elke donderdagochtend begint de activiteit hier om 11.00 uur. Als laatste wordt het Walking Football ook bij Wippolder aangeboden. Op woensdagmiddag zal er hier van 15.00 uur tot 16.00 uur fanatiek gevoetbald worden! Naast dat ouderen lekker in beweging blijven, is dit ook een mooie kans voor ouderen om betrokken te raken bij een vereniging. Kom dus gezellig meedoen!     

Inschrijven
Heb je een vraag of wil je je inschrijven? Dit is mogelijk via secretaris@fullspeed.nl, secretaris@svwippolder.nl of secretaris@svdhl.nl