Afbeelding

Hoe kan jij je huis of kantoor een levendige sfeer geven?

Partnerbijdrage

Als mensen zijn wij van nature geschapen om het positieve te willen. Een positieve atmosfeer houdt ons in leven. Maar als mensen worden we echter ook gekenmerkt door hoe onze persoonlijkheid en gemoedstoestand worden gevormd door onze omgeving. Dat betekent dus: een levendige omgeving is een gelukkig mens.

Wil je je omgeving wel levendiger maken maar weet je niet wat daarvoor de formule is? In dit artikel bespreek ik het belang van een levendige omgeving en hoe je jouw omgeving levendiger kunt maken. Denk dan aan het gebruiken van planten en strategisch gebruik van licht met behulp van Lekker Licht

Zet planten neer

Om je huis of kantoor op te fleuren hoef je helemaal niet ver ‘out of the box’ te denken. We weten allemaal dat de lente een levendig seizoen is, en waar komt dat nou eigenlijk door? Natuurlijk! In de lente beginnen de bloemen te bloeien, het gras te groeien en krijgen de bomen weer blaadjes. In de lente is men over het algemeen best gelukkig, niet alleen omdat de zon meer begint te schijnen en de wereld weer kleur krijgt, maar ook wegens de frisse, lekker ruikende lucht. Als je planten plaats in je huis of op kantoor ziet de omgeving er niet alleen kleurrijker en levendiger uit, het ruikt ook levendiger! 

Het belang van licht

Bij het levendig maken van een omgeving is het belangrijk om na te denken over het licht. Wederom zijn de seizoenen een uitstekend voorbeeld. Wanneer in de lente de zon meer schijnt, en de wereld weer lichter is, voelen mensen zich automatisch gelukkiger. Daar is ook geografisch bewijs voor. In landen waar er veel duisternis is, zoals Finland, Groenland en IJsland, zijn mensen minder levendig dan in landen met veel zon, zoals Spanje, Italië en Griekenland. Je besteedt veel tijd thuis of op werk, en warme verlichting kan erg helpen om je in die omgeving gelukkig en levendig te voelen. 

Daglicht met een zadeldak

Licht is in zijn algemeenheid erg belangrijk voor de gemoedstoestand van een mens, maar daglicht is nog belangrijker. Veel gebouwen staan maar weinig daglicht toe om binnen te dringen en dat heeft invloed op de gemoedstoestand. Een raamconstructie die erg veel daglicht toelaat is het zadeldak. Dat is een dakraam dat ietwat verhoogd staat en naar twee kanten afloopt. Moet jij thuis of op kantoor nog renoveren en wil je meer daglicht binnenlaten? Plaats dan een zadeldak en geniet van een levendige ervaring.