Afbeelding

Deze bijzondere plekjes maken Delft extra leuk

Partnerbijdrage

Meer dan honderdduizend mensen wonen in de prachtige gemeente Delft en dat is ook logisch. Delft is namelijk een geweldige stad met een rijke geschiedenis. De stad kreeg in 1246 namelijk al stadsrechten en dat is best uniek te noemen. Natuurlijk heeft Delft om die reden ook veel bezienswaardigheden. 

Veel daarvan zijn algemeen bekend en trekken jaarlijks ook veel toeristen. Denk aan het Stadhuis, het Sint-Barbaraklooster, de Watertoren en nog veel meer. Toch zijn er ook minder bekende plekjes in Delft die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Art Centre

Kunst maakt het leven een stuk aangenamer en dat is niet iets wat iedereen beseft. De term kunst wordt vaak geassocieerd met schilderijen, maar natuurlijk zijn er veel meer kunstvormen. Denk aan de dagelijkse strip in de krant die mensen in de ochtend laat lachen, je favoriete serie die je na een drukke werkdag kijkt en ga zo maar verder. 

In het Art Centre Delft wordt een ode aan de kunst gebracht. Het is een unieke plek die bijvoorbeeld ook voor vergaderingen wordt gebruikt. Het fantastische uitzicht en de mooie galerijen geven je ongetwijfeld veel inspiratie. 

Als je creatief werk hebt gevonden in Delft of als muzikant actief bent, dan kun je ook naar Delft met je piano verhuizen! Een goed verhuisbedrijf helpt je daar graag bij.

Museum Prinsenhof

Een museum bezoeken wordt vaak als oubollig gezien ,maar dat slaat natuurlijk nergens op. Veel musea zijn interessant, leerzaam en geweldig om met anderen te bezoeken. Dit geldt zeker voor het museum Prinsenhof in Delft. 

Dit museum is in de eerste plaats voorzien van een uitgebreide collectie schilderijen. Met name uit de 16e en 17e eeuw. Volgens veel experts een van beste kunstperiodes. Daarnaast vind je er ook veel oude gebruiksvoorwerpen en aardewerk.

Het mooie aan dit museum is dat je hem niet alleen ‘normaal’ kunt bezoeken, maar om de zoveel tijd worden er ook interessante tentoonstellingen gegeven. Je kunt het museum ook met een gids bezoeken en die voorziet jou, of een groep, van nuttige informatie. 

Ook wordt er veel aandacht besteed aan kennisonderwijs voor de geestelijke ontwikkeling van kinderen in verschillende leeftijden. Er zijn speciale programma’s en museumlessen voor kinderen in het primaire onderwijs en het secundair onderwijs. 

Standbeeld Willem van Oranje

Willem van Oranje: de naam is algemeen bekend in Nederland en dat geldt zeker voor mensen die in Delft wonen. Dit was namelijk de plaats waar de prins vaak verbleef. Willem van Oranje werd in 1533 geboren in Dillenburg en stierf op 10 juli 1584 in Delft. 

Hij was stadhouder van Zeeland, Holland en Utrecht en is vooral bekend geworden vanwege zijn opstand tegen de toentertijd Spaanse machthebbers. Het is sowieso de moeite waard om het standbeeld van Willem van Oranje in Delft eens te bezoeken.