Afbeelding

Waarom een refurbished laptop kopen?

Partnerbijdrage

Ben je toe aan een laptop, maar is je budget niet zo groot? Of wil je bij het kopen van een nieuwe laptop graag rekening houden met het milieu? Overweeg dan eens een refurbished laptop te kopen. Een refurbished laptop past perfect bij deze huidige tijd waar een duurzamere levensstijl centraal staat. Zo eten mensen minder vlees en proberen ze door minder te vliegen hun ecologische voetafdruk te beperken. Ook het kopen van tweedehands spullen draagt hieraan bij. Waar mensen voorheen vooral tweedehands meubels kopen, ontwikkelt deze trend zich nu ook in de elektronicabranche.

Wat is een refurbished laptop?

Een refurbished laptop is een tweedehands laptop. De laptop is echter wel bewerkt. Alle beschadigde onderdelen van de laptop zijn vervangen door nieuwe onderdelen. Bovendien wordt de binnenkant van de laptop volledig geüpdatet naar de nieuwste versie. Alle onderdelen die nog volledig intact zijn, worden hergebruikt.

Bovendien krijgt de oude laptop een aantal upgrades. Zo kunnen het geheugen en de opslag worden uitgebreid. De laptop bestaat dan wel voor een groot deel uit gebruikte materialen, in het gebruik zul je geen verschil merken met een gloednieuwe laptop.

De kwaliteit van een refurbished laptop

Veel mensen hebben hun twijfels over de kwaliteit van een refurbished laptop. Dat is enerzijds logisch, aangezien een laptop vaak na een aantal jaren al veroudering tekens laat zien en langzamer gaat werken. Bovendien raakt het geheugen vol en kost het steeds meer moeite om wat ruimte vrij te houden in het geheugen. Echter hoef je hier geen zorgen over te maken.

Om bovenstaande redenen wordt de laptop altijd uitvoerig onderzocht. Alle onderdelen worden bekeken en als een onderdeel ook maar een beetje beschadigd is, wordt deze vervangen. Het kan wel voorkomen dat er bijvoorbeeld wat lichte krassen op het scherm of op de laptop aanwezig zijn, maar deze hebben geen invloed op de kwaliteit van de laptop.

De hele binnenkant wordt grondig onderzocht op foutjes en waar nodig worden onderdelen geüpdatet. Bovendien wordt er een algemene update uitgevoerd zodat de laptop volgens de nieuwste versie is geïnstalleerd. Ook wordt de binnenkant volledig schoongemaakt.

De experts testen na alle aanpassingen de laptop nog uitvoerig en garanderen u dat uw laptop perfect zal werken.

Wat zijn de voordelen van een refurbished laptop?

Een refurbished laptop biedt veel voordelen ten opzichte van een nieuwe laptop. Allereerst is een refurbished laptop een stuk goedkoper. 

Als je graag je steentje wilt bijdragen aan een beter milieu, is een refurbished laptop ook een goede keuze. Het zou zonde zijn om een laptop met een aantal defecte onderdelen in zijn geheel weg te gooien, terwijl er ook nog genoeg onderdelen zijn die nog wel gebruikt kunnen worden. Bovendien hoeven er minder nieuwe onderdelen gemaakt te worden als we met zijn allen meer refurbished laptops zouden kopen.

Bovendien geniet je bij Remarkt van dezelfde voordelen als bij de inkoop van een nieuwe laptop. De garantie blijft hetzelfde en ook heb je dezelfde rechten als wanneer je een nieuwe laptop koopt.