Afbeelding

Waarom een hbo-opleiding na een mbo-opleiding een goede keuze is

Partnerbijdrage

De stap van mbo naar hbo is voor vele studenten erg spannend. Kun je het niveau aan? Vind ik de manier van lesgeven wel leuk? Het is logisch dat deze vragen door je hoofd spoken. Vergeet daarbij niet dat er een hoop voordelen bij komen kijken. Twijfel je om na je mbo-opleiding door te gaan met een hbo-opleiding? Lees dan snel verder. Wij halen al deze twijfels bij je weg! 

Je kunt een andere studierichting op

Wellicht heb je een leuke mbo-opleiding gedaan, maar zie je jezelf toch niet in dat vak werken.

Doorstromen naar een hbo-opleiding is een unieke kans om een volledig nieuwe richting in te gaan. De mogelijkheden op het hbo zijn erg divers, dus je kunt tal van studierichtingen op gaan. Denk aan de gezondheidszorg, economie of zelfs kunst. Je kunt een studierichting kiezen die echt bij je past. Zo specialiseer je je in een vak waar je echt interesse in hebt! 

Kansen op een goed betaalde functie

Ook is het doorstromen van mbo naar hbo een slimme zet voor je carrière. Als we kijken naar de cijfers hebben hbo-studenten vaak een groter aanbod aan banen en een hoger startloon dan mbo-studenten. Het hbo bereid je namelijk voor op functies van een hoger niveau. Hier is vaak meer verantwoordelijkheid en specialistische kennis bij nodig. De combinatie van theoretische en praktische kennis wordt vaak erg gewaardeerd door werkgevers. Een goede stap voor je toekomst dus! 

Je kunt het fulltime werken uitstellen

Niet iedereen ziet het zitten om gelijk fulltime te gaan werken na hun opleiding. Ze vinden zichzelf te jong bijvoorbeeld. Door te starten aan een hbo-opleiding kun je dit nog even uitstellen. Zo geef je jezelf de ruimte om verder te groeien en erachter te komen wat je echt wilt doen. Door de stages en leuke projecten maak je het werk laagdrempelig zelf mee. Door een studie te starten in de richting van iets dat je echt leuk lijkt, is de stap naar fulltime werken in dit vakgebied een stuk kleiner. 

Je vergroot je kennis en vaardigheden

Op een mbo-opleiding heb je tal van kennis en vaardigheden opgedaan waar je echt wat aan hebt. Vooral met de praktische kennis ben je klaar voor een hoop leuke banen. Een hbo-opleiding combineert deze praktische kennis met theoretische kennis. Denk aan probleemoplossend vermogen, projectmanagement en communicatie. Dit zijn vaardigheden die in vrijwel elke sector nodig zijn. Zo gaat er een wereld aan nieuwe banen voor je open! 

Dus, de stap van een mbo- naar een hbo-opleiding kan groot zijn. De voordelen die het met zich meebrengt zijn echter eindeloos. Voel je vooral niet verplicht: mbo-studenten zijn hard nodig in de wereld. Heb je toch deze ambitie? Ga dan na wat jouw mogelijkheden zijn voor het starten van een hbo-opleiding!