De opleiding Technicus Engineering organiseert een Open Dag
De opleiding Technicus Engineering organiseert een Open Dag

Open Avond MBO Technicus Engineering in Delft

Algemeen

DELFT - De opleiding Technicus Engineering van ROC Mondriaan organiseert een Open Dag op zaterdag 9 april 2022 van 10.00 uur – 14.00 uur in Delft aan de Rotterdamseweg 141, tegelijk met Hogeschool Inholland. Bijna klaar met je technische vo-opleiding? Kom langs! Je kunt ook online meedoen om 11.00 uur en om 13.00 uur. Je vindt de links op rocmondriaan.nl/agenda.

Technicus Engineering
Een Technicus Engineering (mbo 4) ontwikkelt apparatuur en machines met behulp van mechanica, elektronica en ict. Tijdens de opleiding wordt gewerkt aan realistische projecten uit de dagelijkse praktijk van ondernemingen in Delft en omgeving. Op die manier werken ze aan vraagstukken van duurzaamheid, voedselvoorziening, voedselveiligheid en een breed terrein van technische innovatie. Een van de studenten vertelt enthousiast over zijn opleiding: ‘’De opleiding zit vol met opdrachten om zelf uit te proberen. Je handje wordt niet altijd vast gehouden en dat je het zelfstandig moet oplossen is heel gaaf en leerzaam!’’

Arbeidsmarkt
De techniekbranche vraag nu en in de nabije toekomst veel meisjes en jongens te komen werken in de moderne techniekwereld. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht staan creativiteit, ontwerpen, samenwerken en het kunnen gebruiken van ICT toepassingen centraal in de opleiding die in Delft wordt gegeven.

De School voor Technologie en Engineering van ROC Mondriaan is gevestigd aan de Rotterdamseweg bij de hogescholen aldaar. De school groeit jaarlijks flink met nieuwe studenten die vanaf het vmbo en/of havo doorstromen naar het hbo of gaan werken in de diverse technische vakgebieden. Samen met de School voor ICT van ROC Mondriaan en de hogescholen ter plaatse, wordt nauw samengewerkt om de opleidingen te innoveren naar de toekomst.