Afbeelding

Persoonlijke groei met de DISC training: ontdek de 4 karakters

Partnerbijdrage

We zijn allemaal voortdurend op zoek naar groei. In de meeste gevallen hebben we het dan over groei op het zakelijke vlak, groei en ontwikkeling van het bedrijf, het bereiken van zakelijke successen en een hogere omzet. De skills matrix wordt bijvoorbeeld vaker door bedrijven gebruikt als het gaat om het vastleggen en verbeteren van vaardigheden van personeel. Zo kunnen zij beter worden ingezet voor de groei van het bedrijf. Kijken we naar persoonlijke groei, dat ook binnen een bedrijf kan plaatsvinden, dan is de DISC training aan te raden. Of je nu een team leidt, samenwerkt met collega’s of gewoon jezelf beter wilt begrijpen, DISC biedt waardevolle inzichten. DISC staat voor Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. Laten we deze karakters eens nader ontdekken.

Dominant: de leidersfiguur

Ben jij iemand die vaak de leiding neemt en houdt van snel en resultaatgericht werken? Dan zou je wel eens hoog kunnen scoren op het Dominantie-aspect van DISC. Je kunt dit zelf ontdekken tijdens de DISC training bij een trainingsbureau. Mensen met een hoge ‘D’-factor zijn doorgaans zeer prestatiegericht, gedreven en houden van uitdagingen. Ze zijn direct en besluitvaardig, vaak extravert en zeer comfortabel in een controlerende rol. Deze eigenschappen maken hen uitstekende leiders, maar het is belangrijk om ook aandacht te hebben voor de menselijke kant van teamwerk.

Interactief: de sociale vlinder

Als je jezelf herkent als een hartelijk, enthousiast en een praatgraag persoon, dan val je waarschijnlijk onder de ‘I’ in DISC. Interactieve personen zijn vaak het leven van de partij en uitstekend in het leggen van contacten. Ze zijn impulsief en verbaal sterk, waardoor ze vaak het middelpunt van de belangstelling zijn. Deze extraverte en relatiegerichte eigenschappen helpen bij het opbouwen van netwerken en het creëren van een positieve werkomgeving. Echter, het is wel belangrijk om ook gefocust te blijven op taken en doelen.

Stabiel: de betrouwbare teamplayer

Stabiele personen zijn vaak de ruggengraat van elk team. Ze zijn betrokken, vriendelijk en uiterst attent. Als iemand met een hoge ‘S’-score ben je waarschijnlijk een echte teamspeler die waarde hecht aan harmonie en stabiliteit. Je bent geneigd om introvert en relaterend te zijn, wat je een uitstekende luisteraar en bemiddelaar maakt. Het is voor jou belangrijk om een voorspelbare en harmonieuze werkomgeving te hebben, maar wees niet bang om veranderingen te omarmen wanneer deze zich voordoen. Ontdek tijdens een training DISC of jij tot de betrouwbare teamplayers behoort.

Consciëntieus: de bedachtzame analyticus

Mensen met een hoge ‘C’ in hun DISC-profiel zijn vaak de denkers en planners. Ze zijn introvert en controlerend, wat betekent dat ze de neiging hebben om afwachtend te zijn. Even de kat uit de boom kijken. Als jij onder deze categorie valt, ben je waarschijnlijk een persoon die waarde hecht aan precisie, privacy en systematisch werken. Je bent waarschijnlijk iemand die details niet over het hoofd ziet en grondig te werk gaat. Hoewel deze eigenschappen essentieel zijn voor kwaliteitscontrole en nauwkeurigheid, is het ook belangrijk om flexibel en open te blijven voor nieuwe ideeën.