Afbeelding

Wat is handig om te weten over de gemeente Delft?

Partnerbijdrage

Ben je woonachtig in de gemeente Delft, wil je er gaan wonen of ben je van plan om daar binnenkort op vakantie te gaan? In alle gevallen is het handig om dit artikel te lezen, want we vertellen je interessante dingen over Delft.

Delft kent een rijke ondernemerscultuur

Als ondernemer in Delft kun je snel succesvol worden vanwege de vele inwoners en de aantrekkelijke locatie. Dit geldt voor lokale ondernemers, maar ook voor ondernemers die internationaal actief zijn.

In Delft zijn er verschillende ondernemersverenigingen en -netwerken die zich richten op het ondersteunen van lokale bedrijven en ondernemers. Een van de belangrijkste is de 

Ondernemersvereniging Delft. Deze vereniging richt zich op het bevorderen van het ondernemersklimaat in Delft en biedt een platform voor ondernemers om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en samen te werken aan gemeenschappelijke doelen.

Als Delftse ondernemer is het raadzaam om je aan te sluiten bij de ruim 800 leden, want samen sta je een stuk sterker. Jullie kunnen elkaar dan ook advies geven over bijvoorbeeld de juiste werkschoenen, die je onder meer bij DR.Worker kunt bestellen, voor je ondernemersactiviteiten. 

Delft kent een bruisend sportleven 

In Delft vind je tal van sportverenigingen, dus de inwoners daar komen echt aan hun trekken. Je vindt er onder meer zwembaden, tafeltennisverenigingen, basketbalverenigingen, dartclubs en nog veel meer. 

De grootste sportclub in Delft is D.S.V. Concordia. Concordia is een omni-sportvereniging, wat betekent dat ze meerdere sporten aanbieden. Hoewel Concordia vooral bekend staat om haar voetbalafdeling, biedt de club ook cricket, tennis, en golf aan voor leden van alle leeftijden en niveaus.

De voetbalafdeling van Concordia is een van de oudste en meest prominente in de regio, met zowel jeugdteams als senior teams die in verschillende klassen van de Nederlandse voetbalcompetitie spelen. 

Kerken de grootste trekpleister 

De grootste trekpleister van Delft is ongetwijfeld de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk, met hun rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Deze kerken zijn niet alleen van grote historische waarde voor Nederland, maar ook van cultureel belang.

De Nieuwe Kerk staat vooral bekend om haar indrukwekkende toren, die een van de hoogste kerktorens in Nederland is, en het graf van Willem van Oranje, de ‘Vader des Vaderlands’. Dit maakt de kerk een centraal punt van nationaal erfgoed en een symbool van de Nederlandse onafhankelijkheidsstrijd.

De Oude Kerk, met haar karakteristieke scheve toren, is ook een must-see voor bezoekers. De kerk is beroemd om haar prachtige gebrandschilderde ramen en de graven van beroemde Nederlanders, waaronder de schilder Johannes Vermeer.