Dick Stammes
Dick Stammes

Nieuwe aflevering Oog voor Delft

Algemeen

DELFT – Delftenaren Dick Stammes en Willem de Bie maken sinds enige tijd de serie Oog voor Delft. Per aflevering wordt een interessante plek in de stad van alle kanten bekeken en voorzien van commentaar.

Zo viel eerder het oog op het Kalverbos met de watertoren, de expositieruimte, koffietent het Kalf en meer. En ook roeivereniging DDS langs de Schie, de Nieuwe Kerk met onder andere de stadsbeiaardier en de organist, een uitgebreid interview met burgemeester Marja van Bijsterveldt, de Boterbrug. 

Deze zevende aflevering zijn de heren in het stadhuis en mogen ze, samen met Sylvia Coenen van de gemeente Delft, op plekken filmen waar normaliter niemand komt. Zoals de kamers van de fracties van de gemeenteraad, de oude gevangenis met tot de verbeelding sprekende martelwerktuigen, de trompettergang waar ooit het Delftse nieuws werd aangekondigd en helemaal bovenin de klokkentoren. 

Wat is de kracht van ‘Oog voor Delft’? Dick Stammes: “We nemen de kijker als het ware aan de hand mee en trakteren hem of haar op fraaie beelden en mooie verhalen. We brengen gisteren en vandaag bij elkaar en laten ook anderen daarover vertellen. En we filmen soms spontaan iets of iemand omdat we daar toevallig, soms letterlijk tegenaan lopen. Wil ik laatst net wat gaan vertellen, komt er ineens een man met een enorm ratelend karretje voorbij. Willem filmt al en ik improviseer irritatie; heerlijk! Natuurlijk is bij ‘Oog’ onze kennis van de stad en ons netwerk daarbij belangrijk, maar we hebben er zelf ook enorm veel lol in. En dat zie je terug in het resultaat.”

Oog voor Delft is vanaf nu te zien op www.oogvoordelft.nl en binnenkort op de website en de app van Omroep Delft.