Lifestyle- en vermogensplanning
Lifestyle- en vermogensplanning (Foto: FinMyLife)

Het belang van een plan

  kijk op de wijk

DELFT - Beleggen is eng. De beurs is spannend. En er zijn slechts een paar mensen die écht weten wat de beurs gaat doen en die verdienen bakken met geld. Fout natuurlijk!

Gelukkig maar. Niemand weet wat er gebeurt, maar we weten wel dat de beurs in de toekomst zal stijgen. Zoals de economie altijd heeft gedaan. Met natuurlijk soms een dip. En dat is precies waar de grootste fouten worden gemaakt.
Men probeert te timen, in plaats van te werken aan een plan en dit uit te voeren.

Timen op de markt
"Als financiële coach heb ik het helaas al te vaak gezien", vertelt Pascal Berends van FinMyLife. "Mensen die RTLZ iedere dag in de gaten houden en aandelen kopen op de 'perfecte' momenten. Men gaat beleggen als het goed gaat en stapt uit als het fout gaat. Maar juist in die pieken en dalen ontstaat het verschil. Als je niet te pas en te onpas koopt en verkoopt, bespaar je ongekend veel geld. En je bent ook nooit 'te vroeg of te laat'. Want jij houdt je aan die stip op de horizon."

Geen paniek
"Door je aan een plan te houden raak je niet in paniek, omdat je weet dat op de lange termijn de stijging weer wordt ingezet. Komt de beurs dus in een dip, dan kun je dat negeren. Want wij kijken bijvoorbeeld dertig jaar verder. Hetzelfde geldt voor een enorme stijging. Dan gaan we niet ineens alles verkopen, want daardoor verliezen we het doel uit het oog."

"Zo’n plan is wel dynamisch. Jouw leven verandert, dus passen jouw wensen en financiële situatie zich aan. Dat houden we allemaal goed in de gaten, om het plan te optimaliseren en aan te laten sluiten bij jouw ideale leven."

Een goede coach
"Toch is het lastig. Want in de waan van de dag kun je zomaar worden meegesleurd en samen met een buurman wat aandelen op de kop tikken. Gelukkig sta ik als coach langs de zijlijn en behoed ik je voor die buurman. Ik geef alle middelen en handvatten die je nodig hebt om te presteren. Daarbij neem ik het op me om jouw doel en beleggingen te monitoren, waarbij jij weet dat dat in vertrouwde handen is. Zodat jij je druk kan maken met andere bezigheden (waar je waarschijnlijk veel meer plezier uit zult halen)."

Meer weten? Neem dan contact op!

FinMyLife
Delfgauwseweg 1 Delft
015-3106992
info@finmylife.nl
www.finmylife.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1