Energie besparen doe je nu met subsidie voor isolatiemaatregelen

  en om het huis

DELFT - Goed nieuws voor particuliere woning- en appartementseigenaars en verenigingen van eigenaren die hun woningen willen verduurzamen, en de ondernemers die hen daarbij van dienst kunnen zijn. Sinds 15 september van dit jaar kan er subsidie worden aangevraagd voor energiebesparende maatregelen.

Ongeveer 20 procent van de investering kan worden teruggevraagd bij het Rijk wanneer er minimaal twee energiebesparende maatregelen aan de woning worden getroffen. De gemeente Delft adviseert haar inwoners allereerst informatie en advies in te winnen over de mogelijkheden voor hun woonsituatie voordat zij aan de slag gaan. Hiervoor kunt u terecht bij adviseurs van twee lokale partijen: de bewonersgestuurde aanpak Delft E Design en de duurzame woonwinkel Reimarkt Delft.

Meerdere pakketten
De subsidieregeling bestaat uit meerdere pakketten welke stapelbaar zijn. Het begint bij de subsidieaanvraag van minimaal twee isolatiemaatregelen uit het basispakket. Daartoe behoren de volgende maatregelen: dak-, gevel-, spouw-, bodem en/of vloerisolatie en isolerend hoogrendementsglas. Woningeigenaren die bovenop het basispakket nog meer maatregelen gaan toepassen en daarvoor subsidie willen aanvragen kunnen gebruik maken van het pluspakket. Ook voor dit pakket geldt het criterium dat er ten minste twee energiebesparende maatregelen toegepast moeten worden uit het basispakket. Eventueel kunnen woningeigenaren daarbovenop ook nog eens gebruik maken van het zeer energiezuinig pakket. Benieuwd naar de voorwaarden en welke maatregelen er binnen het plus- en energiezuinig pakket vallen? Ga naar www.delftedesign.nl of www.reimarkt-delft.nl.

Energiebesparingsfonds
Naast de landelijke financieringsmogelijkheid, waarbij u tot wel 25.000 euro gefinancierd kunt krijgen, is het ook mogelijk om voor bedragen onder de 10.000 euro voor het Delfts Energiebesparingsfonds te kiezen. U hoeft geen geld voor te schieten en kunt tussen de 1.500 en 10.000 euro gefinancierd krijgen. Dat mag u in 7 of 10 jaar afbetalen en boetevrij vervroegd aflossen. Het rentepercentage bedraagt momenteel 1,5 procent. (Bron: www.reimarkt-delft.nl)

Meer berichten
 
CustomHtml_1