<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Pottenbakker Tineke van Gils en haar beroemde theepotten-installatie.
Pottenbakker Tineke van Gils en haar beroemde theepotten-installatie. (Foto: )

Cittaslowcafé Den Hoorn met Tineke van Gils

  cultuur

DEN HOORN - In het Cittaslowcafé van woensdag 5 december is de gastspreker Tineke van Gils.

Zij is al 35 jaar professioneel pottenbakker, eerst in Amsterdam en sinds 1995 in Midden-Delfland.
Op veel plekken zowel binnen- als buitenshuis in onze gemeente kom je dan ook werk van Tineke tegen. Maar vooral bekend werd zij hier door haar Beeld Korpershoek én door de installatie van haar honderd theepotten in 2006, tijdens het bezoek van de toenmalige Koningin Beatrix.

Relatiegeschenken
In opdracht van Cittaslow Midden-Delfland maakt Tineke relatiegeschenken waaronder de slak, het wapen van de Cittaslow voor gemeentes overal ter wereld.

China
Aan de hand van een film en beeldmateriaal vertelt Tineke niet alleen over haar werk in en voor Midden-Delfland, maar zij neemt ons ook mee naar China waar zij meerdere malen, op uitnodigingen vanuit China en/of Delft, tussen de eeuwenoude ovens heeft gewerkt.
Onlangs werd een aantal van de door haar in China gemaakte theepotten uitgekozen voor een biënnale-tentoonstelling in Meissen (Duitsland), in de slotburcht waar de eerste Europese porseleinfabriek in 1710 werd geopend.

Pottenbakkersbedrijf
Na deze ochtend zal u duidelijk zijn geworden hoe en waarom het pottenbakkersbedrijf van Tineke van Gils perfect past in Cittaslow Midden-Delfland.

Wij nodigen u weer van harte uit voor dit café!
Woensdag 5 december 2018, van 10.30 uur tot 11.45 uur. Locatie: Bibliotheek Den Hoorn. Gratis voor leden en niet-leden.

Adres: Fluitekruid 62.
Telefoon: 015-2611838.

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>