Afbeelding
Foto: Floris van Leeuwen

Toproeiers gehuldigd bij Proteus-Eretes

sport

DELFT - Deze week heeft de Delftse Studenten Roeivereniging Proteus-Eretes haar toproeiers gehuldigd voor hun prestaties in het afgelopen jaar.

Zij mochten hun prestatie vereeuwigen op het uitzendingenbord, die de grootste prestaties van de vereniging vastlegt. Bart Lukkes startte een combinatie lichte mannen dubbelvier op het EK in Glasgow, waar hij een bronzen medaille in de wacht sleepte.

WK Plovdiv
In september behaalde Roos de Jong samen met Lisa Scheenaard (Thêta) een vijfde plek in de dubbeltwee op het WK in Plovdiv.
Ellen Hoogerwerf behaalde op hetzelfde WK de 4e plek in de Hollandse dames acht en Vincent Klaassens voer daar naar een verenigingsrecord in de twee zonder, samen met Sander de Graaf van Thêta.
Anouk van Leeuwen werd dit jaar voor het eerst uitgezonden, en wel naar het FISU- WK in Shanghai, waar ze samen met Arlette de Vegt van Argo de vijfde plaats haalde.

Olympische Spelen
Proteus-Eretes is bijzonder trots op al deze prestaties en zet met haar roeiers vanaf volgend jaar de zinnen op de Olympische Spelen in Tokyo van 2020.

Bart Lukkes legde zijn laatste roeimeters dit jaar af op het Eemskanaal in Groningen, tijdens de traditionele 'Hel van het Noorden', een zes kilometer lange achtervolgingsgrace. De race dankt zijn naam aan de barre weersomstandigheden waarin de race vaak wordt gevaren.

Opening roeiseizoen
In het weekend van 16 en 17 februari wordt het nationale roeiseizoen geopend met de 44e Van Oord WinterWedstrijden. Vijf kilometer zo hard mogelijk roeien en strijden voor het eremetaal, de 'blikken'. Elk jaar komen zo'n 1500 wedstrijdroeiers op dit eerste meetmoment af.