Maya Christina en haar Italiaanse begeleidingsband. (foto: Charles van Harling)
Maya Christina en haar Italiaanse begeleidingsband. (foto: Charles van Harling)

Mooi, jazzy en warm Delft op Zondag-miniconcert

cultuur

DELFT – In het Hampshire Hotel Delft Centre was vorige week zondag een warme editie van de Delft op Zondag-miniconcerten.

Het miniconcert werd, blikt organisator Charles van Harling terug, een unieke en warme ervaring. Met dit keer volop jazz-muziek. Dat begon al tijdens het optreden van Robinson Jouwe, die met z'n prachtige stem mooie bewerkte covers liet horen. Gehuld in korte broek en met spiekbriefje op de vleugel liet de 21-jarige talentvolle Delftenaar heerlijke jazzmuziek horen.

Daarna was het de beurt aan Maya Christina. "Zij bracht de zon in het Hampshire Hotel", geeft Charles van Harling aan. "Met haar zelf geschreven nummers over de liefde en begeleiding van haar Italiaanse begeleidingsband werd de middag zonnig afgesloten. Maya Christina heeft in het verleden meegedaan aan het tv-programma The Voice of Holland. Haar reactie op die auditie was: 'Tja het is televisie, hè'."

De Delft op Zondag-miniconcerten zijn elke eerste zondag van de maand. Dus is het ook zondag 3 juli weer raak. Dan komt rockchick Laura Guldemond, tevens bekend van de nieuwe Idols-ronde op Bali, naar het Delftse muziekhotel. "Verder komt ook Kor van Velzen die middag. Zonder z'n zoon Roel, maar met de upcoming band Batcrab. Samen zullen zijn weer een mooi optreden verzorgen. Het wordt dus weer een afwisselende middag met veel talent", kan Van Harling alvast verklappen. En de toegang is weer gratis.
Voorafgaand aan dit optreden zijn Kor van Velzen en de mannen van Batcrab op 24 juni op 12.00 uur op TV West te zien in het programma Debby en haar mannen. Ze vertellen dan over het concept van de miniconcerten.