De nieuwe muurschildering, 'Mirá Mi', op de Chopinlaan.
De nieuwe muurschildering, 'Mirá Mi', op de Chopinlaan.

Grand Opening muurschildering Chopinlaan

Algemeen

DELFT - Afgelopen vrijdag vond de Grand Opening van het nieuwste kunstwerk van NOBIS, een initiatief van stichting CANIDREAM en Mural Kings, plaats. De tweede muurschildering op de Chopinlaan laat de geboorte van een kunstroute zien. Alle aanwezigen kregen de gelegenheid om het kunstwerk te bewonderen en vragen te stellen over NOBIS, het kunstwerk en de ontstane kunstroute. 

Het nieuwe kunstwerk, getiteld ‘Mirá Mi’ (‘zie mij’), is de tweede muurschildering van het project NOBIS Community Art. Het werk is ontworpen door internationaal gerenommeerde artiest BEYOND van Mural Kings. Het kunstwerk toont de Rotterdamse performer en maker Remses Rafaela met zijn dochter en vertelt een verhaal over vaderschap.

Betrokken buurt
De betrokkenheid van de buurt is essentieel geweest voor het succes van dit project. Net als bij het vorige kunstwerk ‘La Perla’ hebben meerdere bewoners deelgenomen aan een ontwerpwedstrijd om hun eigen kunstwerk in de wijk te vereeuwigen. Onder begeleiding van BEYOND hebben deze talenten hun ontwerp aangebracht op de achtergevel van de Chopinlaan, waardoor professionele en opkomende kunstenaars met elkaar worden verbonden.

Internationaal
De muurschildering ‘Mirá Mi’ heeft zelfs internationale aandacht getrokken. Het bekende street art platform Street Art Cities heeft het kunstwerk genomineerd voor Beste Muurschildering van 2023. Op Curaçao, het geboorteland van Remses, werd iedereen opgeroepen om te stemmen op het kunstwerk.

NOBIS richt zich op Community Art in de Buitenhof en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Delft, Woonbron, Fonds1818, De Schepper Stichting Delft en Riwal.