Stedenband Delft-Estelí knapt muurschildering op
Stedenband Delft-Estelí knapt muurschildering op

NLdoet in Delft: Stedenband Delft-Estelí knapt muurschildering op

Algemeen

DELFT - Afgelopen vrijdag, tijdens NLdoet, hebben vrijwilligers met de Stedenband Delft-Estelí weer een muurschildering opgeknapt. De stedenband heeft in de loop der jaren vele muurschilderingen in Delft aangebracht en rekent het tot haar taak deze ook te onderhouden.

De muurschildering die vrijdag is aangepakt door de vrijwilligers is die op de hoek van de Pootstraat en Krakeelpolderweg uit 2012, die als thema heeft ‘Recht op onderwijs, geen kinderarbeid’. Deze muurschildering is onderdeel van de Kunstwandeling door Westerkwartier en Hof van Delft die te vinden is op www.kunstwandelingdelft.nl/kunstroute-westerkwartier-hof-van-delft/. Ook een aantal andere muurschilderingen van de stedenband over kinderrechten zijn in deze route opgenomen.

Kunstwandeling
Delft ligt vol met kunstschatten, gewoon op straat. In het centrum, maar ook in de buitenwijken zoals het Westerkwartier en Hof van Delft. De route Westerkwartier / Hof van Delft begint op het Station en voert u langs ruim dertig gevarieerde kunstwerken. Deze route is een initiatief van Delvenaar Geert de Vries (1961) van tekstbureau Copyplatform.nl. Wilt u de kunstschatten van Delft ontdekken? Wandel of fiets de openbare kunstroute! Download de gratis plattegrond en print deze uit. De uitgestippelde route brengt u langs alle kunstwerken. Bovenaan de plattegrond staat een QR-code. Door deze code met uw mobiele telefoon te scannen, kunt u tijdens uw wandeling van elk object achtergrondinformatie lezen.

Juist meer weten over stedenband Delft-Estelí? www.delft-esteli.nl