Afbeelding

Delftse bedrijven sluiten nieuw strategisch partnership

Algemeen

DELFT - Delftse techbedrijven TOPdesk en OGD zijn al 25 jaar klant van elkaar, maar hebben nu besloten de handen ineen te slaan. Sinds 16 mei 2023 zijn de twee bedrijven namelijk officieel strategische partners. “Het partnership tussen OGD en TOPdesk is een prachtig voorbeeld van innovatief ondernemerschap”, aldus Maaike Zwart, Wethouder Duurzaamheid, Werk & Inkomen en Economie Delft.

Volgens Emile Timmers, Head of Business Strategy bij TOPdesk, kunnen de bedrijven door deze samenwerking impact maken bij klanten. “OGD en TOPdesk werken al meer dan 25 jaar samen als wederzijdse klant, maar ook als partners. We zijn blij dat we dit met dit nieuwe contract onze samenwerking weer naar het volgende niveau kunnen tillen om samen impact te maken bij onze klanten.” Binnen de samenwerking levert TOPdesk hun software en kennis aan OGD en andersom kan er gerekend worden op de expertise van gedetacheerde IT-professionals voor de support- en IT-afdeling. Daarnaast bedienen de organisaties veel gezamenlijke klanten waarbij TOPdesk de software levert en de benodigde integraties bouwt en OGD verantwoordelijk is voor het applicatiebeheer. “Beter een goede buur dan een verre vriend! We weten elkaar goed te vinden en kunnen van elkaars expertise gebruik maken om klanten verder te helpen”, zegt Rik Prins, Managing Director TOPdesk. 

Ook vanuit OGD is er een goed gevoel over de samenwerking met de stadsgenoot. “Het voelt goed om de samenwerking weer een officieel vervolg te geven. Vanuit onze Delftse wortels gaat onze gezamenlijke geschiedenis jaren terug en in al die tijd weten we elkaar steeds weer te versterken. Samen zijn we ijzersterk op het gebied van servicemanagement en onze klanten plukken hier de vruchten van”, aldus Commercieel Directeur Rein van Beers.