Boswacter Lisa op de Duurzame Lentefair
Boswacter Lisa op de Duurzame Lentefair

Duurzame Lentefair bij De Papaver!

Algemeen

DELFT - Wil je duurzamer leven en ben je gek op dieren en natuurbeleving? Zondag 2 april is het weer tijd voor de Duurzame Lentefair bij de Papaver in Delft. Geniet van alles wat Delft en omgeving te bieden heeft op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid.

Activiteiten
Tijdens deze dag worden er voor jong en oud diverse activiteiten georganiseerd. Alle activiteiten staan in het teken van natuur, dierenpret, bewegen en duurzame inspiratie. Allereerst kun je onder begeleiding van een professionele instructeur boomklimmen. Ook kun je een smoothie maken op de shakefiets. Hierbij gebruik je je eigen energie om de blender te laten draaien en uiteindelijk je eigen smoothie te maken. Als je dit allemaal te intensief vindt is er altijd nog de natuurwandeling. Bij deze activiteit ga je ongeveer drie kwartier met een gids op pad om de veelzijdigheid van de natuur te zien. In tegenstelling tot de andere activiteiten kost deze activiteit 3 euro per persoon. Als laatste is er nog de speurtocht. Tijdens de speurtocht ontdek je de lente met de seizoensrugzak, loop je het kabouterpad en zoek je alle knuffeldieren bij de knuffeldierensafari.

Kramen
Naast deze activiteiten zijn er tijdens deze Duurzame Lentefair ook ruim 30 kramen verspreid over het terrein van De Papaver. Bedrijven bieden hun duurzame of biologische seizoensproducten aan en organisaties met duurzame initiatieven presenteren zich aan het publiek. Voorbeelden hiervan zijn tweedehands lego, wasbare hygiëneproducten en duurzaam speelgoed. Naast deze organisaties, zijn ook Staatsbosbeheer, Stichting Stunt en het Waterlab aanwezig.