Elgin (r) en zijn team ontvangen u graag bij de Sale & Sale. (Foto: EvE)
Elgin (r) en zijn team ontvangen u graag bij de Sale & Sale. (Foto: EvE)

Sale &Sale bij Zeeuw & Zeeuw Kia Delft

Algemeen

Het team van Zeeuw & Zeeuw Kia Delft kan tevreden terugkijken op 2022. Er werden meer auto’s verkocht en de werkplaats draait volop. “Het was een positief jaar”, aldus vestigingsmanager Elgin Herfst.

Daarmee past Zeeuw & Zeeuw Kia Delft in de trend van Kia Nederland, want in 2022 was Kia het best verkochte automerk in Nederland. Van de 312.000 verkochte nieuwe auto’s waren er maar liefst 30.036 een Kia. Wat neerkomt op een marktaandeel van 9,6 procent. “Een mooi resultaat dat maar weer laat zien dat Kia zich heeft ontwikkeld tot een geliefd merk. De betrouwbaarheid van onze modellen en service wordt gewaardeerd.”

Vooruitstrevend
Mooie resultaten zijn motiverend, maar Kia blijft niet op haar lauweren rusten. Ook de komende jaren wil het automerk vooruitstrevend zijn. “Dat houdt praktisch in dat Kia tussen nu en 2025 verschillende nieuwe elektrische modellen gaat uitbrengen”, voorspelt Elgin. Kia loopt voorop als het gaat om elektrificering van haar wagenpark. Met een landelijk EV-marktaandeel van 9,2 procent was Kia in 2022 ook het grootste elektrische automerk van Nederland. Maar liefst 61 procent van de in Nederland verkochte Kia-modellen was geëlektrificeerd. 22 procent van het verkoopvolume was zelfs volledig elektrisch (EV). Van de 6730 volledig elektrische Kia-modellen in 2022 was: 51 procent een Niro EV, 46 procent een EV6 en 3 procent een e-Soul. “In het laatste kwartaal van 2023 komt er een gloednieuw, volledig elektrisch model bij”, vertelt Elgin. De EV9, onthuld op de 2021 Los Angeles Auto Show, laat zien wat een volledig elektrisch auto in zich heeft. Met een derde zitrij, een zonnepaneel en een interieur gemaakt van duurzame materialen, combineert de EV9 de gedurfde uitstraling van een SUV met duurzame eigenschappen van een EV. Wie interesse heeft, kan bij Zeeuw & Zeeuw Kia Delft al informatie inwinnen.

Kortingen
In afwachting van de EV9 heeft Zeeuw & Zeeuw Kia Delft nog genoeg te bieden, en op het moment al helemaal, want het is Sale & Sale bij Zeeuw & Zeeuw. “We hanteren verschillende kortingen die kunnen oplopen tot 2500 euro op de Kia Ceed, de Kia Sportage, de Kia Stonic en de Kia Niro.” Officieel loopt de actie tot 28 februari. “Maar wegens succes wordt de actie nog even verlengd”, verklapt Elgin. Genoeg reden dus om dit weekend even langs te gaan op de Schieweg voor de Sale & Sale van Zeeuw & Zeeuw. “We hebben nog veel modellen op voorraad, dus dat betekent; niet wachten, maar lekker snel de weg op”, aldus Elgin. Alvast in de stemming komen kan natuurlijk op www.zeeuwenzeeuw.nl/kia.