Zeeuw & Zeeuw Kia Delft organiseert op korte termijn een flitsende roadshow rondom de Kia EV6. (Foto: PR)
Zeeuw & Zeeuw Kia Delft organiseert op korte termijn een flitsende roadshow rondom de Kia EV6. (Foto: PR)

De Kia EV6: representant van de elektrische toekomst van Kia

Algemeen

DELFT - In september verwacht Zeeuw & Zeeuw Kia Delft de nieuwe ster in de Kia-stal: de Kia EV6. Gloednieuwe techniek, volledig elektrisch en met een veel nieuwe features. “De toekomst van Kia is elektrisch en hybride”, verwacht vestigingsmanager Elgin Herfst.

De komst van een compleet nieuw model is niet niks. Elgin en zijn team hebben in de afgelopen weken dan ook een uitgebreide training gehad om alle ins en outs van de nieuwe Kia EV6 te leren kennen. “Je moet tenslotte weten wat je verkoopt”, verduidelijkt Elgin. De nieuwe Kia EV6 arriveert in september in twee verschillende variëteiten. Eén met een accu van 58 kWh, en een actieradius van rond de 400 kilometer, de ander met een accu van 77,4 kWh en een actieradius van ongeveer 510 kilometer. “En eind 2022 komt de snelle variant, de GT allwheeldrive met maar liefst 584 PK en een actieradius van 400 kilometer. De EV6 kan standaard snelladen met een laadvermogen van 350 kW. Het accupakket is in dat geval in 18 minuten van 10 tot 80 procent op te laden. De auto bevat tal van features, zoals een geïntegreerd navigatiesysteem, ‘drive mode select’ om de meest ideale rijmodus te kiezen en een klimaatcontrole met twee zones. In de winter kan de auto, met behulp van de afstandbediening, worden voorverwarmd en ook heeft de EV6 standaard batterijverwarming om de accu op temperatuur te houden. En natuurlijk zijn er veel veiligheidssystemen, zoals dodehoekassistentie, verkeersbordenherkenning en autonome noodremassistent.

Elektrische toekomst
“Tussen nu en vier jaar gaat Kia meerdere elektrische en hybride modellen op de markt brengen”, weet Elgin. Het past in het steven van de fabrikant om haar wagenpark volledig te gaan elektrificeren. Wat betekent dat voor de automobilist? Voorlopig belastingvoordeel: “Tot 2024 geldt dat eigenaren van een elektrische auto geen wegenbelasting betalen, en de eigenaren van een plug in hybride betalen maar 50 procent wegenbelasting.” Ook de kosten voor het onderhoud zullen lager zijn, verwacht Elgin. Daar staat tegenover dat er ook kosten bijkomen, zoals voor een wallbox. “In principe kun je de EV aan het stopcontact hangen”, legt Elgin uit. “Maar dat raden we niet aan. Aan een openbare laadpaal gaat sneller, en wil je toch een eigen laadpunt, dan kan onze speciale afdeling Z-Energy daar info en advies over geven, want het betreft maatwerk.

Zeeuw & Zeeuw Kia Delft is de hele zomer open, ook voor onderhoud, en organiseert op korte termijn een flitsende roadshow rondom de Kia EV6. Geïnteresseerd? Schrijf je dan vast in. Neem per mail contact op met Elgin Herfst:
e.herfst@zeeuwenzeeuw.nl.