Antoon Camijn was een geliefd Delfts muzikant en ondernemer

DELFT - Vrijdag 9 september werd tijdens een respectvolle bijeenkomst in de Iepenhof in Delft op waardige wijze afscheid genomen van Antoon Camijn.

Antoon was een bij velen gezien en geliefd man. Veel oudere Delftenaren kennen nog wel het befaamde driesterren hotel ´De Kok ´ van Antoon en zijn charmante vrouw Elly aan de Houttuinen.
Toen dit hotel afgebroken moest worden vanwege de bouw van de spoortunnel ging de familie Camijn niet bij de pakken neerzitten en werd het prachtige nieuwe hotel Hampshire Delft Centre aan de Koepoortplaats gebouwd. Antoon had een forse inbreng bij de totstandkoming van het nieuwe hotel. Veel in het hotel ademt muziek uit zoals het restaurant Swing met een muzikale menukaart, een poppodium in de loungebar waar geregeld jamsessies, een open talentenstage en tweewekelijks de Sunday Sounds worden gehouden. Alles werd gratis toegankelijk. Er kwam een Beatles escaperoom en de liefde voor muziek van Antoon en zijn zonen zie je ook terug in de aankleding, decoratie en faciliteiten van het hotel.

Zoon Rogier haalt herinneringen op aan zijn vader en vertelt: ‘ Mijn vader en moeder hebben elkaar ontmoet in de muziek. Mijn vader Antoon is vanaf de jaren zestig jarenlang beroepsmuzikant geweest bij gerenommeerde bands als The Pinocchio´s. Zijn grote passie voor muziek zette hij vanaf de jaren zeventig voort als keyboardspeler in de band Flame, ook deze band kreeg veel succes en was geliefd bij een groot publiek in veel zalen, clubs en andere podia. Elly speelde accordeon en beiden zongen de backing vocals.` Vorig jaar werd in Hotel Hampshire de filmpremière gehouden van de popdocu over de Delftse band Alquin. Antoon, die ook veel verstand bezat van geluidstechniek, deed op vakkundige wijze de techniek van de avond waarvoor hij van de vele prominente aanwezigen een dankbaar applaus ontving. Antoon zal zeer worden gemist. 

Meer berichten
 
CustomHtml_1