<p>Een tuin met beleving van Diemel Groenvoorzieningen</p>

Een tuin met beleving van Diemel Groenvoorzieningen

Diemel Groenvoorzieningen zoekt versterking

DEN HOORN- Al 35 jaar ontwerpt, realiseert en onderhoudt Diemel Groenvoorzieningen tuinen met beleving. “Beleving in de zin van natuur”, aldus oprichter en directeur/eigenaar Cock Diemel.

Dit kunnen heel diverse tuinen zijn volgens Cock. “Tuinen waarin je groen beleeft kunnen organisch-natuurlijk, maar ook strak aangelegd zijn. Het belangrijkste is dat er voldoende zachtheid, geborgenheid en privacy uit spreekt”.
Een belangrijke tak in de service van Diemel is de realisatie van extensieve en intensieve groene daken. Cock: “De extensieve daken zijn begroeid met sedum en de intensieve zijn eigenlijk gewoon tuinen op het dak, met dezelfde beplanting erop als in de groen gebonden tuin. Het gebouw moet hiervoor wel voldoende draagkracht hebben en de dakbedekking moet wortelwerend zijn of worden gemaakt. Belangrijk is een goede drainage, zodat het substraat gedurende de zomer niet te nat blijft”.
Buiten het feit, dat een groen dak een mooier aanzicht geeft vanuit de woning die erop kijkt, is de grootste winst volgens Cock de verkoeling dat het in de zomer brengt. “De temperatuur blijft beheersbaar in de onderliggende ruimtes, maar ook in de stad, waar het opwarming tegen gaat. Ook zorgen bomen, die zich kunnen ontplooien in een relatief kleine ruimte, voor een beter klimaat”.
Diemel Groenvoorzieningen is op dit moment op zoek naar een goede extra onderhoudshovenier en mensen die handig zijn met hamer, zaag en schop. Volgens Cock is het nu ook de tijd om na te gaan denken over wat men met de tuin wil komende zomer. Voor beide zaken kan contact worden opgenomen.

Rianne Dekker
Meer berichten
 
CustomHtml_1