<p>Een Sedum plus dak met kruiden en siergrassen, water bergend vermogen van meer dan 30 liter per m2. </p>

Een Sedum plus dak met kruiden en siergrassen, water bergend vermogen van meer dan 30 liter per m2.

(Foto: )

Ga voor groen bij Diemel Groenvoorzieningen!

DEN HOORN - Als u zoekt naar een professioneel hoveniersbedrijf bent u bij Diemel Groenvoorzieningen aan het juiste adres.

Met meer dan dertig jaar aan ervaring is Diemel Groenvoorzieningen zeker een grote naam geworden in Den Hoorn en omgeving. Het is de specialist als het gaat om het onderhouden, renoveren, aanleggen en het klimaatbestendig maken van tuinen.

Najaar
“Najaar onderhoud van tuinen is erg belangrijk, onderdeel daarvan is najaarsbemesting. “Dit stimuleert het afharden van de planten voor de winter”, zegt Cock Diemel. De visie van het bedrijf is om in de winter zoveel mogelijk planten te laten staan en deze planten niet af te snoeien. “Dit is ter bescherming van de bodem, het voorkomt namelijk het dichtslaan van de bodem en bied de fauna beschutting in de winter”, laat Cock weten.

Klimaatbestendig
Het klimaatbestendiger maken van een tuin is tegenwoordig steeds belangrijker in Nederland. “Naast het onderhoud zou je de tuin klimaatbestendiger kunnen maken door bestrating die je niet gebruikt te laten vervangen door beplanting. Ook zou je groendaken kunnen aanbrengen op platte gedeeltes van je woning, schuurtjes of veranda. Die groendaken zorgen weer voor verkoeling en wateropvang. Hoogheemraadschap Delfland heeft een stimuleringsregeling waarbij ze deze groene maatregelen ondersteunen.”

Meer informatie is te vinden op www.diemelgroenvoorzieningen.nl
(0174) 298 208

Juliano van der Knaap
Meer berichten