<p>Een tuin die ontworpen en aangelegd is door Diemel Groenvoorzieningen</p>

Een tuin die ontworpen en aangelegd is door Diemel Groenvoorzieningen

Klimaatadaptieve tuinen vind je bij Diemel

DEN HOORN- Bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van uw tuin, kan Diemel Groenvoorzieningen u goed van dienst zijn. Met de groene insteek van klimaatadaptieve tuinen bent u klaar voor genieten in het groen van uw eigen tuin.

Eigenaar Cock Diemel merkt dat mensen vaak voor een tuin met bestrating kiezen, met het idee dat het minder onderhoud vergt, maar dit is vaak niet helemaal waar. “Je ziet dat bij klimaat adaptieve tuinen met veel groen de gevallen blaadjes en groeiend onkruid minder aandacht opeisen en dus minder onderhoud vragen dan een tuin met veel steen. In groene tuinen zorgen planten ook voor veel verkoeling, zeker als er ook iets met water in aangelegd is.” Deze groene tuinen zorgen ook voor een grotere biodiversiteit, meer vogels, vlinders, bijen en andere nuttige insecten. De opties en mogelijkheden bij aanleg of renovatie van uw tuin zijn zeer divers. Je kunt bijvoorbeeld denken aan bomen voor schaduw en verkoeling, bloeiende vaste planten, wadi’s voor opvang van water.

Diensten
Bij het ontwerp van de tuin wordt gekeken naar allerlei factoren die belangrijk zijn op de lange termijn. Vanwege de klimaat adaptieve en zogenoemd ‘levende’ insteek is de sfeer en rust meteen verankerd in het ontwerp van de tuin. Daarnaast is aandacht voor het onderhoud heel belangrijk, ook hier adviseert en ondersteunt Diemel op maat. Van het ontwerp tot en met de aanleg maar ook tijdens het onderhoud wordt rekening gehouden met uw wensen. Indien tuinieren uw favoriete bezigheid is, worden producten aan u geleverd met het juiste advies.

Meer berichten