Mischa Blok, bekend van Radio1, interviewt bestuursvoorzitter Kees van der Kraan live in het theater. (Foto: Koos Bommelé)
Mischa Blok, bekend van Radio1, interviewt bestuursvoorzitter Kees van der Kraan live in het theater. (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

De Laatste Eer viert 90-jarig bestaan

Algemeen

DELFT - Coöperatieve Uitvaartverzorging De Laatste Eer bestaat 90 jaar. Dat werd afgelopen week gevierd met de leden tijdens de bijzondere ledendagen in Theater de Veste.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt maakte van de gelegenheid gebruik om de leden te feliciteren met hun vereniging, middels een videoboodschap: “De Laatste Eer is al die jaren van betekenis in de regio, zowel bij leven, rondom het afscheid en in de tijd erna. Maar ook in de stad draagt De Laatste Eer op tal van maatschappelijke terreinen bij aan onze stad. Veel dank daarvoor. Namens de stad feliciteer ik u allen met het 90-jarig bestaan van uw vereniging. Op naar de 100!”
Vervolgens was het woord aan bestuursvoorzitter Kees van der Kraan. “Je zag vanaf het begin van de 20e eeuw ontwikkelingen waarbij meer aandacht was voor de minderbedeelden in de maatschappij. Vandaaruit is in 1931 deze coöperatieve vereniging gestart, om ook voor die mensen een waardig afscheid te kunnen verzorgen. Nu, 90 jaar later, is het uitgangspunt nog steeds dat wij streven naar een betaalbaar en waardig afscheid voor iedereen.” De Laatste Eer telt momenteel zo’n 16.000 leden. “Het mooie van onze vereniging is dat er een band is met de leden. Die binding creëren we onder meer door onze leden met regelmaat te informeren wat de mogelijkheden zijn voor hun uitvaart en hen graag te woord te staan bij vragen. Leden krijgen bij ons bovendien de mogelijkheid om geld opzij te zetten voor hun afscheid.”
De leden werden tot slot getrakteerd op de theatervoorstelling ‘Uit Het Hoofd’ van Loes Luca en Kaatje Kooij, over een actrice die op het einde van haar carrière terugkijkt op haar leven. Na de voorstelling was er voor de leden nog een borrel in de foyer van Theater de Veste.
Meer weten over de vereniging? Kijk op www.de-laatste-eer.nl.