Cassidy Byd en pikeur John Dekker
Cassidy Byd en pikeur John Dekker

Cassidy Byd wint kortebaan van Nootdorp

NOOTDORP - De kortebaan van Nootdorp is gewonnen door Cassidy Byd en zijn pikeur John Dekker. De combinatie profiteerde tijdens de finale van twee fouten van favoriet Southwind Raptor, gereden door leerlingpikeur Marco Spin. Piet de Wit (Aad Pools) finishte als derde, voor Eliot Charisma (Danny Brouwer).

Vooraf waren alle ogen gericht op Southwind Raptor, het paard in vorm. De twaalfjarige Amerikaan was afgelopen donderdag nog de sterkste tijdens de kortebaaninterland Nederland - België in Santpoort en leek ook op de kaarsrechte asfaltbaan over De Poort in Nootdorp op weg naar de overwinning. Tijdens de finale ging het echter mis. De combinatie met Marco Spin op de sulky ging zowel tijdens de eerste rit als tijdens de kamprit van de benen en maakte het zo eenvoudig voor Cassidy Byd en John Dekker, die dit presentje maar wat graag in ontvangst namen.

Aanleg
Het gaat echter te ver de overwinning van Cassidy Byd op te hangen aan de fouten van zijn tegenstander. De zesjarige ruin toonde tijdens zijn debuut direct aanleg en versloeg achtereenvolgens Huppe d’Hertals en de eveneens talentvolle Faday Scott. Tijdens de halve finale toonde Cassidy Byd zijn klasse door Eliot Charisma, in 2018 nog winnaar op De Poort, sterk voor te blijven. Cassidy Byd is met zijn overwinning de derde debutant die dit seizoen weet te winnen. Candy Blue Chip (Egmond aan den Hoef) en Epoque (Voorschoten) gingen de ruin dit jaar al voor.

Voor trainster Caroline Aalbers was de overwinning in Nootdorp erg speciaal. De trainster bracht er haar jeugd door en zette op het entrainement van de legendarische Guus Knijnenburg haar eerste stappen in de drafsport. Hoewel haar entrainement al jaren huist in Callantsoog, beschouwt Aalbers de kortebaan in Nootdorp nog altijd als haar thuiswedstrijd.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1