Toch nog een kortebaandraverij in Nootdorp dit jaar. (Foto: PR)
Toch nog een kortebaandraverij in Nootdorp dit jaar. (Foto: PR)

Seizoentoppers aan de start in Nootdorp

sport

Nootdorp - De toppers van het kortebaanseizoen 2018 zijn zondag nagenoeg allemaal aanwezig op De Poort in Nootdorp.

Eliot Charisma is na zijn vier zeges de logische favoriet. Maar ook Doc Holiday, Hero Baldwin en Southwind Raptor zijn kansrijk in het veld met het maximale aantal van 24 paarden. Wanneer titelverdediger Cattiva Byd de eerste meters na de start de hele middag goed doorkomt, liggen er ook voor haar kansen. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. Er zijn nog maar twee mogelijkheden voor de kortebaners om succes te boeken en daarmee punten te scoren in het klassement 'paard van het jaar'. Dit zorgt ervoor dat de gehele top-5 aanwezig is. Doc Holiday heeft met 23 punten de leiding, maar Eliot Charisma en Hero Baldwin zitten hem op de hielen. Eliot Charisma won zijn laatste twee kortebanen en is daarmee de logische favoriet. Zijn tegenstander in de eerste omloop is Emi van Jip, het paard dat via Kortebaandraverijen.nl wordt gehuurd door maar liefst 87 liefhebbers van de kortebaan. Ook de Stichting Kortebaan Nootdorp doet mee met dit unieke project.

Kampioenschap
De strijd om het kampioenschap bij de pikeurs is nog niet helemaal beslist. Lindsey Pegram kan in Nootdorp met Eliot Charisma en Southwind Raptor wel beslissend voordeel nemen op Manon Pools, die start met Hero Baldwin en Janus Boshoeve. Laatstgenoemde is in het bezit van Haras du Arctic uit Nootdorp. De ruin won direct bij zijn eerste start in Hillegom en werd vijfde in Roden. Op De Poort behoort hij tot de kanshebbers. Bert Post, in het verleden met zijn stal actief in Nootdorp, komt speciaal vanuit Frankrijk over voor de koers. Hij rijdt Cha Cha Cha en Contador. Titelverdediger Cattiva Byd maakt in Nootdorp haar rentree. De merrie kreeg steeds meer problemen met de startprocedure en stond daarom lang aan de kant. Trainer Jan Demmink heeft haar inmiddels laten behandelen in de hoop dat het probleem is opgelost. In eerste instantie leek haar seizoen voorbij, maar ze is toch tijdig hersteld om het slot van het seizoen mee te maken. Op snelheid zijn er maar weinig die het haar lastig kunnen maken.

Uitgesteld
De kortebaan in Nootdorp zou oorspronkelijk plaatsvinden op dinsdag 7 augustus. Vanwege de hitte werd de koers toen geannuleerd. Het is de Stichting Kortebaan Nootdorp in overleg met alle betrokken partijen gelukt om voor het einde van het seizoen alsnog een nieuwe datum te vinden. Het volledige deelnemersveld en meer informatie over de sport is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Meer info over de draverij in Nootdorp vindt je op www.kortebaannootdorp.nl.