Southwind Raptor
Southwind Raptor

Southwind Raptor nog altijd aan de top voor kortebaan Nootdorp

Algemeen

NOOTDORP - Southwind Raptor staat drie jaar na zijn overwinning op De Poort nog altijd aan de top. De ruin is met zijn vaak succesvolle inhaalraces één van de smaakmakers van het kortebaancircuit en rijgt de successen aan elkaar. Bij deelname is hij opnieuw één van de favorieten tijdens de 25ste editie van de kortebaan Nootdorp op dinsdag 9 augustus.

De kortebaan keert na drie jaar terug op De Poort. De afgelopen twee edities konden vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Wel organiseerde de Stichting Kortebaan Nootdorp in 2021 een alternatieve kortebaan op de Renbaan Duindigt. De prestigieuze Zilveren Zweep ging toen naar Calistokingsdeep en pikeur Micha Brouwer. Southwind Raptor sneuvelde die dag verrassend in de eerste omloop. Het was één van de weinige keren dat de troef van eigenaar-trainer Bert de Boer vroeg werd uitgeschakeld. Dit seizoen is hij beter op dreef. Southwind Raptor won in Warmond en boekte ereplaatsen in Hoofddorp, Venhuizen en Sassenheim. Mats Wester is vooralsnog de meest succesvolle pikeur op de kortebaan. De regerend leerling-kampioen won dit seizoen al drie keer met Coktail Bar en Archange de Jiel. Bij deelname maken beide paarden opnieuw kans op de winst. De SNDR verricht de loting voor de kortebaan Nootdorp op vrijdag 5 augustus. Vervolgens is de deelnemerslijst direct te vinden op www.kortebaandraverijen.nl.

Ponybrunch
Voorafgaand aan de kortebaan vindt rondom winkelcentum De Parade de jaarlijkse ponybrunch plaats. Tussen 10.30 en 12.00 uur worden de feestelijk uitgedoste pony’s en kinderen voorgesteld waarna de viervoeters aan tafel worden uitgenodigd. Alle deelnemers ontvangen een presentje en voor de mooiste combinaties zijn er leuke prijzen. In de middag zijn er op het parkeerterrein van Sportpark ‘s-Gravenhof diverse jeugdattracties. Meer info:
www.kortebaannootdorp.nl.