De finale van de Kortebaan 2019 was ongekend spannend!
De finale van de Kortebaan 2019 was ongekend spannend!

Lindsey Pegram slaat dubbelslag in Nootdorp

sport

NOOTDORP - Pikeur Lindsey Pegram zette op dinsdag 6 augustus de kortebaan van Nootdorp naar haar hand. Ze reed haar beide paarden naar de finale en greep met Southwind Raptor de winst. Wim van der Mespel was de pikeur van de troef van eigenaar/trainer Bert de Boer in de eindstrijd. Huizenhoog favoriet en titelverdediger Eliot Charisma eindigde als tweede.

Dat Pegram niet zelf het winnende paard reed, was het enige smetje voor haar op de middag. Ze koos ervoor om achter Eliot Charisma te blijven zitten, maar in de finale was Southwind Raptor verrassend veel beter. Eliot Charisma was op De Poort niet het onaantastbare paard dat drie kortebanen op rij wist te winnen. De snelle debutant Forgeline snoepte in de tweede omloop al een ritje af van de favoriet en een omloop later bleef ook Hero Baldwin Eliot Charisma één keer voor. Toch haalde de troef van eigenaresse Anja Jonkman de finale.

Zilveren Zweep
Ook Southwind Raptor van eigenaar/trainer Bert de Boer had gedurende de middag wat ritjes verloren. Dit was echter steeds door galoppades. Omdat Southwind Raptor zijn overige ritten met gemak won, bereikte ook dit paard van Lindsey Pegram de eindstrijd. Wim van der Mespel nam hierin plaats achter de uiteindelijke winnaar. De gelegenheidscombinatie greep twee keer van start af de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Na de finish stond Van der Mespel zijn plek op de sulky direct weer af aan Pegram die de Zilveren Zweep in ontvangst nam van burgemeester Ravestein van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Panic Launcher en John de Leeuw eindigden als derde. Zij wonnen in de troostfinale van Hero Baldwin en Bert Post, de voormalig Nootdorper die speciaal voor de kortebaan over was gekomen uit Frankrijk. Ook deze paarden behoorden vooraf tot de kanshebbers, waardoor de meest gespeelde paarden bij de totalisator uiteindelijk ook de prijzen verdeelden.

Aangepast
Nootdorp experimenteerde met een aangepast deelnemersaantal van zestien. Dat hierdoor een omloop minder verreden hoefde te worden, had nauwelijks invloed op de omzet bij de totalisator. Deze was met 20.534 euro iets hoger dan vorig jaar. Het ongebruikelijke aanvangstijdstip van 16.00 uur stelde meer mensen in staat om de finaleritten te aanschouwen. Op het moment dat Southwind Raptor de beslissing forceerde tegen Eliot Charisma, stonden de toeschouwers bijna overal rijendik langs het hek.

Lindsey Pegram met haar verdiende Zilveren Zweep