Foto: KOOS BOMMELE

Aram Hairchitects investeert in klantrelaties

DELFT – Aram Alwand durft nog steeds te investeren in nieuwe ideeën en concepten en heeft nog plannen genoeg voor de toekomst. Ondertussen loopt zijn salon nog steeds als een trein. 

Aram Hairchitects, zo heet de barbershop van Aram aan de Mercuriusweg tegenwoordig. “Ik vond het een leuke naam, en het past ook bij Delft met zijn TU-studenten”, vindt Aram. Want de studenten die in groten getale zijn salon passeren onderweg naar de TU-campus, vormen een belangrijk deel van zijn doelgroep. “Maar zeker niet de enige”, benadrukt hij: “Alle heren zijn welkom: jong en oud.”

Bekendste barber
In de jaren dat Aram nu bezig is wisten vele Delftenaren zijn salon te vinden: “Ik denk dat ik zeker onder jongeren wel de bekendste barber van Delft ben. Ze weten dat ze ook bij ons terecht komen voor de technieken zoals die nu in de mode zijn, zoals het maken van figuren en opscheren. Maar we doen natuurlijk àlle voorkomende kapperswerkzaamheden.”

Internationaal haar
Veelzijdig is wel één van de belangrijkste kenmerken van Aram Hairchitects: “Je kunt zeggen dat wij hier internationaal haar verzorgen. Er zit namelijk verschil in of je Europees, Aziatisch of Afrikaans haar hebt, en wij weten precies hoe je daar mee om moet gaan.” De afgelopen maanden heeft Aram flink geïnvesteerd in zijn team: “Naast mijzelf zijn we nu met z’n vieren en daar komen er binnen afzienbare tijd nog twee bij. Ik leid ze zelf op, zodat ik zeker weet dat ze goede zorg aan het haar van onze klanten besteden.” Daarbij gaat het niet alleen om knipvaardigheden: “Wij investeren vooral in een relatie met onze klanten”, aldus Aram. “Als u bij ons binnenkomt luisteren we aandachtig naar uw wensen of ideeën. En waar nodig adviseren we of geven we tips, want niet iedereen weet altijd wat hij wil.” Want Aram en zijn mensen zien hun klanten graag terug. “Iedereen die bij ons is geweest roemt de prettige sfeer.”

Digitaal
Naast in zijn team en salon investeert Aram ook in technologie: “Het is nu al mogelijk om via onze website niet alleen digitaal een afspraak te maken, maar ook de barber van uw keuze te selecteren. In de toekomst wil ik raag onze digitale service nog verder uitbreiden.”
En niet alleen de digitale service. Aram droomt ervan om ook T-shirts en een complete eigen productlijn in de markt te kunnen zetten. Zo zit Aram nog boordevol ideeën. “Want stilstaan is geen optie.”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1