Wethouder Van Vliet huldigt hoofdprijswinnaars ‘Groene droom’ Challenge’

DELFT - Rachel Ege en haar buren in de Orinocostraat wonen binnenkort in een prachtige groene oase!  Zij deden mee aan de Groene Droom Challenge. Deze wedstrijd werd georganiseerd door De Klimaatmaat. De buurt kwam met een plan om de straat zo in te richten dat het bestand is tegen het veranderende klimaat en heerlijk toeven is voor mens én dier. Met hun plan sleepten ze de hoofdprijs binnen. Wethouder Frank van Vliet had donderdag de eer om de winnaars te huldigen. “Geweldig dat bewoners hun kennis en enthousiasme voor meer groen in de stad met elkaar delen. We willen dat Delft een gezonde leefomgeving is én blijft voor mens, dier en plant. Het is daarom van groot belang dat we hittestress verminderen en de biodiversiteit versterken. Meer groen draagt daaraan bij”, aldus Van Vliet . De hoofdprijs is een geldbedrag van 8000 euro om de plannen te realiseren.

Meer Delftse groene dromen worden werkelijkheid 
Niet alleen in de Orinocostraat zijn er prijswinnaars. Ook de Kuyperwijk krijgt een groene opknapbeurt. Simone van der Reijken stuurde een plan in om de daken in haar wijk te vervangen voor groendaken. Met de tweede prijs en een geldbedrag van 3000 euro gaat een groot aantal groene daken worden aangelegd.  

Drie derde prijzen
Op de derde plek zijn er drie prijswinnaars die elk een bedrag van 1750 euro krijgen om hun plan te realiseren. Zo wil Dennis van Leeuwen samen met de buurt groene dakpannen aanleggen in de Havanastraat. Tineke Meerman gaat een tuin aanleggen volgens de principes van permacultuur en bijvoorbeeld water opvangen met een groendak en wadi in de Olofsbuurt. Tot slot, Sandra Heuvelman gaat met de geldprijs samen met haar enthousiaste buren aan de slag om biogroendaken aan te leggen in de Raad van Europalaan.

Binnenkort vind je een beschrijving van alle plannen op klimaatmaatdelft.nl/winnaars-challenge/

Meer berichten
 
CustomHtml_1