Stripped Rolling Stones (Foto: Koos Bommelé)
Stripped Rolling Stones (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Het Varend Corso eindigt vrijdag in Delft met een spectaculair feest!

Algemeen

DELFT - Van donderdag 23 juni tot en met zondag 26 juni is het ‘Finally Showtime’! Eindelijk zal het Varend Corso voor de 23e keer door de regio varen. In de route van vrijdag 24 juni heeft Delft een speciale rol. Dan is de Delftse Zuidkolk namelijk het decor voor het eindpunt van die dag en zullen alle boten aanmeren aan de Delftse kade. Een goede reden om uit te pakken met een VC Afterparty, niet alleen met de vlootschouw maar ook met muziek voor jong en oud.

Leo en Vincent Quack organiseren dit jaar in samenwerking met het Varend Corso een spectaculair feest om de tweede dag van het Varend Corso goed af te sluiten. “De nieuwe route waarin Delft als eindpunt is aangewezen is voor ons dé mogelijkheid om op Plein Delftzicht bij de Zuidkolk een leuk evenement te organiseren voor alle doelgroepen”, vertellen de heren. “Het is een locatie met prachtig zicht op Delft en in het bijzonder op de kade waar alle Corsoboten die avond zullen aanmeren. Dat wij hier komende vrijdag iets mogen organiseren is uniek, want er heeft nog nooit eerder zo’n groots feest plaatsgevonden. En het is ook nog eens een goede manier om niet alleen vaste bezoekers van het Varend Corso hierheen te trekken, maar ook om nieuwe mensen te laten kennismaken met het Varend Corso. Ze krijgen de kans om de boten van dichtbij te komen bekijken met een lekker drankje in de hand en leuke muziek.” 

Line-up
De VC Afterparty start om 18.00 uur en eindigt om 00.00 uur. Binnen die uren staan er verschillende acts op de planning. Bij de aankomst van de boten is er een toespraak van burgemeester Marja van Bijsterveldt en Corsovoorzitter Rob Baan, en Bruun van der Steuijt praat de avond aan elkaar. Het Westlands Zeemanskoor Onder Zeil trapt vervolgens af met zeemansliederen. Hoewel The Rolling Stones maandag niet konden optreden in de Arena, staan ze de 24e wél in Delft. Vanaf 20.00 uur betreedt de bekende Delfts-Rotterdamse formatie ‘Stripped Rolling Stones’ namelijk het podium. Stripped draait al heel wat jaren mee en brengt een tribute naar ‘the greatest R&N Roll band in the world’. Met prachtige covers van parels van The Rolling Stones in combinatie met de rauwe zang en het stevige gitaarwerk van de band staat Stripped garant voor een vette liveshow. Om 22.30 uur neemt dj Marvinski het podium over. Met deze all-round dj die regelmatig in (feest)cafés draait kan het niet anders dan een geweldige afsluiting van de avond worden. “De toegang voor de VC Afterparty is gratis. Kom jij genieten van de muziek met een wijntje of een speciaalbiertje van de tap? Laten we er een gezellig feest van maken, zodat er een nieuwe traditie in Delft wordt geboren!”

Ondernemersborrel
Voorafgaand aan de VC Afterparty vindt op het eindpunt een ondernemersborrel plaats vanaf 18.00 uur. “Ondernemers die hieraan willen deelnemen, kunnen gewoon komen aanwaaien.”

De VC Afterparty wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Delft en de ondernemersvereniging.

Dj Marvinski (Foto: Koos Bommelé)
Westlands Zeemanskoor Onder Zeil (Foto: Mieke Barendse)