<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De krantenjongens en -meisjes bezorgen u de Varend Corso-bijlage van Delft op Zondag vanaf het water, per Canal Hopper. (foto: Koos Bommelé)
De krantenjongens en -meisjes bezorgen u de Varend Corso-bijlage van Delft op Zondag vanaf het water, per Canal Hopper. (foto: Koos Bommelé) (Foto: Koos Bommelé)

Bezorging Varend Corsokrant een 'uitje'

  advertenties

De bezorging van de Varend Corsokrant is al jaren in de betrouwbare handen van de Canal Hoppers Delft. Met hun fluisterbootjes varen ze langs het wachtende publiek aan wal om hen de kranten aan te reiken.

De vijf elektrische fluisterbootjes zijn al jaren een bekend gezicht in de wateren van de Prinsenstad. Zo varen ze toeristen rond en kunnen ze gehuurd worden voor pleziertochtjes en feestjes. Maar ook tijdens het Varend Corso zijn ze dus van de partij. Op verschillende plekken in de stad meren ze aan om de ongeduldig wachtende corsobezoekers van de krant vol voorpret te voorzien.

Stichting Stunt
Canal Hoppers Delft is een van de leer- en werkprojecten van Stichting Stunt, een organisatie die zich sinds haar oprichting in 2006 richt op het begeleiden van jongeren en volwassenen die door welke omstandigheden dan ook zijn aangewezen op een uitkering. Het werk op de Canal Hoppers of bij een van de vele andere projecten die Stichting Stunt organiseert, helpt de deelnemers zichzelf te ontwikkelen en verder te komen in het leven. "Het werk in een van de werkplaatsen of bij de Canal Hoppers is een tool om ze verder te helpen", vertelt manager werkprojecten, Hein Laakes. "Op deze manier proberen we bij te dragen aan een stabiele toekomst."

Uitje
Het uitdelen van de kranten tijdens het Corso wordt gezien als een leuk uitje, vertelt Hein. "Het wordt met heel veel plezier gedaan, zoals eigenlijk al het werk bij Canal Hoppers. De schippers zijn immers de hele dag buiten, in het zonnetje, je hebt veel vrijheid en de mensen die je meeneemt of tegenkomt zijn bijna altijd vrolijk. Wat wil je nog meer?"

Voor iedereen
De vrijwilligers van de Canal Hoppers zijn niet alleen met het Varend Corso actief. Het hele jaar door zijn de vijf bootjes te huur voor bijvoorbeeld rond- en taxivaarten, feesten en bruiloften. Daarnaast is er een grotere boot waarmee ook verder gevaren kan worden. Hein benadrukt dat het werk bij de Canal Hopper niet alleen bedoeld is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "We zien ook veel gepensioneerden of andere mensen bij ons komen, die lekker bezig willen blijven".

Vrijwilliger worden
Wilt u ook vrijwilliger worden bij de Canal Hoppers? Dat kan! De rederij zoekt nog schippers voor op de fluisterbootjes. Een vaarbewijs is niet nodig en er wordt een opleiding verzorgd door Stichting Stunt. Meer informatie over Stichting Stunt? Kijk op www.stichtingstunt.nl of bel naar 015-2141799.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>