Foto: KOOS BOMMELE
Fotoalbum

Varend Corso Westland tóch met funtour in regio

DELFT - Het Varend Corso Westland trok afgelopen zaterdag als verrassing tóch door de regio. 

Nou ja, een afvaardiging. Twee boten deden Delft aan. Niet zozeer om publiek te trekken, want dat is vanwege corona lastig, maar om de intentie van organisatoren en betrokken gemeenten te tonen om volgend jaar wèl weer het waterspektakel te organiseren. 

Trossen los
Volgend jaar worden de trossen echt weer losgegooid; met als thema: Finally, Showtime! Burgemeesters van de gemeenten op de route en het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing spraken met een symbolische handtekening uit om het Corso ook in 2022 weer te ondersteunen. Zij onthaalden de funtour in Delft en spraken daar hun intentie uit om het corso volgend jaar weer te ondersteunen. Ook het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing van SBS6 verbindt haar naam in 2022 aan het corso. Presentator Ivo Putman ondertekende daarvoor de intentieverklaring, waarna de handtekeningen volgden van de burgemeesters van Westland, Delft, Midden-Delfland, Maassluis, Vlaardingen en Rijswijk.

Showtime
Na de officiële handelingen vervolgde de funtour zijn weg weer. Vanuit Westland gekomen, via Delft dus en vervolgens naar Den Haag en weer terug naar Westland. Een lange route voor de schippers. Die hadden dat er graag voor over, om het zomerse corsogevoel toch weer een beetje te kunnen beleven. In de zomer 2022 vaart het corso wél weer gewoon uit. Dan hopen we zoveel mogelijk toeschouwers weer te kunnen verwelkomen, want dan is het: Finally Showtime!

Fotograaf Koos Bommelé maakte de foto’s.      

Meer berichten
 
CustomHtml_1