Theo Klein in het stadhuis tijdens de Gloden Tenloop. (Foto: Koos Bommelé)
Theo Klein in het stadhuis tijdens de Gloden Tenloop. (Foto: Koos Bommelé)

Passie met een Gouden Rand: Theo Klein

Algemeen

DELFT - Afgelopen donderdag vond na een afwezigheid van twee jaar, de Trommper Optiek Golden Tenloop weer plaats. Zoals velen is vrijwilliger Theo Klein (49) heel erg blij dat het dit jaar weer door kon gaan. Theo is al 25 jaar als vrijwilliger verbonden aan dit evenement en werd daarom afgelopen dinsdagavond in het zonnetje gezet. 

Door Sara Tholenaars

Dinsdagavond kwamen de vrijwilligers met de organisatie samen om de Golden Tenloop te bespreken en om te kijken wat er wel en niet veranderd is in vergelijking met de voorgaande jaren. Tijdens deze avond werd het goede doel van dit jaar bekend gemaakt, Duurzaamheidscentrum De Papaver. Het goede doel van het jaar krijgt publiekelijk een cheque uitgereikt. 

Meer vrijwilligerswerk
Naast dat Theo al 25 jaar vrijwilliger is bij de Golden Tenloop, doet hij ook vrijwilligerswerk binnen andere organisaties. “Ik doe ook vrijwilligerswerk bij de ROPARUN. Dat is een organisatie die vanuit Hamburg of Parijs naar Rotterdam gaat, maar wegens de pandemie hebben we die helaas niet kunnen organiseren. Nu zijn we bezig met een noordelijke route en een zuidelijke route door Nederland. Het bedrag dat tijdens deze run wordt opgehaald, geven wij aan een goed doel dat zich inzet voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Op die manier leveren wij een kleine bijdrage om hun ziekenhuisverblijf net wat aangenamer te maken. Bij de ROPARUN ben ik werkzaam op de centrale post. Hier komen alle telefoontje en e-mails binnen. Dat begint al op zaterdagochtend tot maandagavond.” Theo is ook nog vrijwilliger geweest bij Sail Amsterdam en Sail Den Helder. hier was hij chauffeer en bracht hij mensen van een boot naar een andere plek brengen.

Plezier
“Als anderen mensen plezier hebben, dan heb ik ook plezier”, vertelt Theo. Dat is een reden voor hem om vrijwilligerswerk te doen. “Als ik andere mensen plezier zie maken, word ik gelukkig. Door onze inzet als vrijwilligers, kunnen mensen  deelnemen aan een evenement, zoals de Golen Tenloop.”

Weinig veranderingen
Net als de voorafgaande jaren is het parcours hetzelfde gebleven. Ook kunnen de mensen nog steeds meedoen aan de één, twee, vijf en tien kilometer. het enige wat dit jaar veranderd is, is de prijsuitreiking. Vroeger vond de prijsuitreiking plaats bij Trompper Optiek voor de deur en die zal nu op de Beestenmarkt plaatsvinden.

Vrijwilligers
“Ik zou het zeker aanraden om vrijwilligerswerk te doen. Hoe meer mensen vrijwilligerswerk doen, hoe meer mensen kunnen deelnemen aan evenementen. Je hoort nu links en rechts dat evenementen niet door kunnen gaan, omdat er een tekort is aan vrijwilligers. We moeten er samen iets van maken. en als we allemaal op onze kont blijven zitten, dan komt Nederland aardig stil te staan. De maatschappij wordt ook grotendeels gedraaid door de vrijwilligers, als die er niet zouden zijn, zouden er veel dingen wegvallen.”

Golden Tenloop
Dit jaar was het de 33ste editie van de Golden Tenloop. De lopers konden zich weer inschrijven voor een van de vier afstanden. Net als de “grote loper”, konden kinderen ook deelnemen aan de Golden Tenloop. Zij konden meedoen met de 1 kilometer kinderloop. Kinderen tot en met negen jaar konden zich dit jaar weer inschrijven. De drie snelste jongens en de drie snelste meisjes kregen een ereprijs. Tijdens de run mocht ieder kind een begeleider meenemen. Kinderen tussen de negen en dertien jaar konden zich inschrijven voor de 2,5 kilometer jeugdloop. Zoals elk jaar organiseerde de Trommper Optiek Golden Tenloop de ReFit Jong Talentenloop. Jongeren tot en met 18 jaar konden zich inschrijven om te strijden voor de snelste tijd op de 5 kilometer. Vanaf 10 jaar tot 70 jaar en ouder, konden de mensen zich ook weer aanmelden voor de 10 kilometer. Voor deze run waren er geldprijzen te verdienen voor de vijf snelste mannen en de vijf snelste vrouwen.

Ken jij een vrijwilliger die het ook verdient om eens in de spotlights te worden gezet? 
Mail dan naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet verschijnt jouw weldoener volgende week in Delft op Zondag!