Het nieuwe voetbalbestuur van DHC met v.l.n.r. Bram, Bas, Leo, Joris, Hans, Christiaan en Wim (foto: Roel van Dorsten)
Het nieuwe voetbalbestuur van DHC met v.l.n.r. Bram, Bas, Leo, Joris, Hans, Christiaan en Wim (foto: Roel van Dorsten)

Voetbalbestuur brengt structuur aan in opleiding DHC

DELFT - Een aantal DHC-iconen is achter de schermen keihard aan het werk om de jeugdopleiding nieuw leven in te blazen. De plannen worden op woensdag 18 en donderdag 19 mei vanaf 18.45 uur aan de ouders van bestaande en potentiële nieuwe jeugdleden uit de doeken gedaan.

Omdat er in de afgelopen jaren wat weinig samenhang was binnen de jeugdopleiding van de stadionclub, is het interim-bestuur op zoek gegaan naar kandidaten voor een voetbalbestuur, dat onlangs in het leven is geroepen. Doel van dit voetbalbestuur is ervoor te zorgen dat er weer een structuur en een visie komt in het opleiden van jonge talenten. 

Groenzwart bloed
Teamcaptain is Christiaan Gerrets, die, evenals de overige leden van het voetbalbestuur, meerdere seizoenen in de hoofdmacht van DHC speelde. “Het interim-bestuur was op zoek naar DHC’ers die iets voor de club wilden betekenen op voetbalgebied. Marvin van der Krogt is mensen met een verleden bij de club gaan benaderen; zo kwam ik hem zelf toevallig tegen bij het boodschappen doen. De grootste overeenkomst die Wim van der Enden, Hans Suiker, Nick van Willigen, Bas Voogt, Joris Aerns en Bram en Leo Rontberg hebben, is dat we het groenzwarte bloed door onze aderen hebben stromen. Hierdoor hebben we, ondanks het feit dat tijd voor ons allen een schaars goed is, toegestemd om zitting te nemen in het voetbalbestuur.”
De behoefte aan efficiëntie leidt ertoe dat er binnen het voetbalbestuur sprake moet zijn van een goede samenwerking. “En dat zit wel goed. Het mooie is dat we elkaar allemaal al jarenlang kennen en weten wat we aan elkaar hebben”, vertelt Gerrets. “Zoals je vroegen in the blind een pass kon versturen, omdat je wist waar de ander liep, zo weten we elkaar nu ook buiten de lijnen blindelings te vinden.”

Basis op orde
De eerste en voornaamste taak van het voetbalbestuur is het doorlichten van de jeugdopleiding. “En de belangrijkste doelen daarbij zijn dat we komend seizoen op elk van onze jeugdelftallen een goede trainer hebben staan en dat de basisvoorwaarden op orde zijn. Qua uitstraling en om het goede gevoel weer terug te brengen, willen we graag weer voor aansprekende tenues, kleding en materialen zorgen voor onze jeugdspelers en -trainers. Daar begint het in onze ogen allemaal mee.
Daarnaast zijn we nu in gesprek met trainers van binnen en buiten de club die volgend seizoen een rol kunnen spelen in de opleiding. Dat doen we vanuit het voetbalbestuur in duo’s.  Voor nu ziet het ernaar uit dat de puzzel op tijd klaar is, zodat elk elftal de trainer krijgt die er het best bij past. Zo kunnen we  tijdens de informatieavonden, die op woensdag en donderdagavond om 18.45 uur beginnen, het complete plaatje schetsen.”

Overige taken
Het voetbalbestuur heeft ook nog andere taken. “We zijn er om trainers te helpen. We hebben als feedback meegekregen dat er de afgelopen jaren te weinig samenhang was binnen de jeugdopleiding en de club. Wij gaan trainingen en wedstrijden bezoeken, de visie op voetbal binnen DHC concretiseren en als klankbord fungeren. Daarbij zullen we ervoor zorgen dat onderling overleg tussen jeugdtrainers gefaciliteerd en aangemoedigd wordt. We beginnen hiermee bij de jeugd en trekken dit op termijn door naar de senioren. Verder zijn we nog op zoek naar een ‘Hoofd Opleiding’, die de rode lijn bewaakt en ervoor moet zorgen dat het gevormd beleid ook praktisch uitgevoerd gaat worden.”

Informatieavonden
Aanstaande woensdag- en donderdagavond worden de plannen voor jeugdleden en hun ouders in de DHC kantine toegelicht. Het thema hierbij is ‘Plezier in Presteren’. “Daarbij is er uiteraard aandacht voor onze huidige leden, maar natuurlijk ook voor iedere potentiële nieuwe jeugdspeler die naar onze mooie club DHC wil komen. Wij willen DHC weer verder laten groeien. In kwalitatief opzicht, maar zeker ook in de breedte met nog meer teams per leeftijdscategorie. Want iedereen telt mee bij DHC. Voor al onze jeugdelftallen en in het bijzonder voor de onder -13 en onder -18/19-elftallen zijn nieuwe spelers die plezier hebben in voetbal meer dan welkom.”
Aanstaande woensdag start om 18.45 uur de informatieavond voor de jongste jeugd tot en met de categorie onder -13. Op donderdag begint rond dezelfde tijd de avond voor de ouders van spelers uit de onder -14 tot en met onder 19. Hierbij zijn niet alleen ouders van de huidige jeugdleden welkom, maar zeker ook van spelers die graag bij DHC willen komen voetballen. Mocht het ouders niet uitkomen om op de juiste dag te komen, dan zijn zij uiteraard van harte welkom om op de andere avond aan te sluiten.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1