Freinetschool (Foto: Koos Bommelé)
Freinetschool (Foto: Koos Bommelé)

Laatste kans om te stemmen voor de Le Comte Publieksprijs!

DELFT - De historische vereniging Delfia Batavorum organiseert op donderdag 19 mei een feestelijk evenement waarin de winnaars van de Le Comteprijs bekend worden gemaakt en gehuldigd. Het gaat om de prijs die door Delfia Batavorum wordt uitgereikt en om de publieksprijs van Delft op Zondag waarvoor alle Delftenaren kunnen stemmen. Stemmen kan nog tot zondag 15 mei!

De Le Comteprijs wordt verleend aan personen of instellingen die een verfraaiing van het stadsbeeld in de gemeente Delft hebben aangebracht. Tijdens de avond in de Vierhovenkerk zullen de genomineerden hun eigen verfraaiing van toelichting voorzien. Ook u kunt nog meebepalen welke verfraaiing de prijs verdient. Mail dit uiterlijk zondag 15 mei naar redactie@delftopzondag.nl onder vermelding van ‘Le Comteprijs’. U kunt één keer stemmen per e-mailadres. De genomineerden:

1: Guido Gezellelaan 1-80
Deze flat is ingrijpend gerenoveerd en meteen verduurzaamd. De betonnen gevelelementen zijn vervangen door een isolatielaag en een buitenbekleding met steenstrips in een diep roodbruine tint. Met dit nieuwe gevelmateriaal is het gebouw nu opvallend gekleurd, en ook veel beter bestand tegen verwering en vervuiling. De ingangen van de portieken zijn ook vernieuwd, met uitnodigende glazen puien en antracietkleurige luifels.

2: Halsteeg
Op initiatief van 38CC heeft de Halsteeg een kunstzinnige opknapbeurt gekregen. Job Wouters heeft met sierlijke zelfontworpen letters woorden geschilderd op deuren en nutskastjes die verwijzen naar de geschiedenis van de steeg. Zo brengt hij verleden en heden, ambacht en graffiti, kunst en vormgeving in één groot gebaar samen en geeft hij de Halsteeg en passant nieuwe allure.

 3: Lange Geer/Oude Delft
Deze bruggen verbinden de kades van de Oude Delft en de Lange Geer met het schiereiland waarop ArsenaalDelft - het Armamentarium en voormalig Legermuseum - ligt. Voor beide bruggen is uitgegaan van één basisvorm bepaald door het constructieprincipe, en gelijkheid in materialen en kleuren. Ze verenigen een uitgesproken ‘van onze tijd zijn’ met een duidelijke referentie aan de oude, massieve gemetselde boogbruggen.

4: Koepoortplaats 3
Op de muur van Hampshire Hotel- Delft Centre is een levensgrote muurschildering aangebracht door kunstenaar Micha de Bie. In de schildering zijn meerdere elementen te ontdekken. Ze toont allerlei Delftse historische motieven, zoals Vermeer, de Oude Kerktoren en de grachten met rondvaartboot. Met de mural hadden ze met name een verfraaiing van de omgeving voor ogen.

5: Freinetschool
Op de voorgevel van de Freinetschool is boven de hoofdingang een kunstwerk in mozaïek aangebracht. Het ontwerp van het kunstwerk komt vanuit het boek Swimmy van Leo Lionni, wat gebruikt is om met kinderen te praten over samenwerken en verbinding. De grote vis is samengesteld uit een veelvoud aan kleine vissen. Die kleine vormpjes zijn los van elkaar aangebracht op de ertussen doorschemerende gevel als blauw getinte achtergrond. Het ontwerp is van Francesca Vonck en Nan Deardorff McClain.

Het evenement vindt 19 mei plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Vierhovenkerk aan de Obrechtstraat 50 en is gratis toegankelijk. Hier wordt ook de publicatie ‘Historisch jaarboek Delft 2022’ gepresenteerd. Na aanmelding via www.delfia-batavorum.nl ontvangt u bericht.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1