<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De bankjes met literaire teksten in de Harnaschpolder
De bankjes met literaire teksten in de Harnaschpolder

Stem op uw favoriet voor de Le Comte Publieksprijs!

Delft - De Historische Vereniging Delfia Batavorum zet zich in voor het stadsschoon in Delft. Het mooiste 'stadsschoon' wordt beloond met de Le Comteprijs. 

De commissie voor de Le Comteprijs heeft 13 verfraaiingen geïnventariseerd die in aanmerking komen voor een nominatie voor de Le Comteprijs 2018. Op één na zijn ze (mede) door derden opgemerkt en bij de commissie aangemeld. Het betreft:

-Coenderstraat, diverse nieuwe stoepen onder andere voor de huisnummers 11 en 12, aangemeld door de Commissie Behoud Stadsschoon.
-Harnaschpolder, project teksten op brugleuningen en banken, aangemeld door Margriet van Bebber (ontwerper), de Commissie Behoud Stadsschoon en Peter van Tijn. 
-Koepoortbrug, tekst op brugleuning, aangemeld door Peter van Tijn en Lotti Hesper (ontwerper).
-Lange Geer 30, uithangbord, aangemeld door mevrouw A. van Haaren. 
-Markt 47, stoepherstel drogisterij De Salamander, aangemeld door de Commissie Behoud Stadsschoon. 
-Markt 85, renovatie vroeger VVV-pand, aangemeld door Jeroen Stolk en Peter van Tijn.
-Oude Delft 105, nieuw kleurenschema, aangemeld door Kees Koreneef. 
-Rotterdamseweg 155, restauratie Hammenpoort, aangemeld door Aart Struyk en Ton de Ruiter. 
-Tanthof en Buitenhof, Delftse 'iconen' (beroemde Delftenaren en bekende gebouwen) in diverse nieuwe brugleuningen. 
-Vrouwjuttenland 47/ Choorstraat 53, belettering op winkelpui, aangemeld door Peter van Tijn en Els Kemper. 
-Wateringseweg 1, beschildering muur kantoorgebouw DSM, aangemeld door Peter van Tijn. 
-Wateringseweg 25-26, gevelwijzigingen bij vroegere winkelpuien, aangemeld door Lida Kerstens. 
-Wijnhaven 18 en 19, twee nieuwe winkelpuien als vervanging van één pui, aangemeld door de Commissie Behoud Stadsschoon. 

De commissie selecteerde hieruit de volgende vijf nominaties, en heeft deze voorgedragen aan het bestuur van Delfia Batavorum: 
1. Harnaschpolder (bankjes met teksten), 2. Lange Geer 30 (uithangbord), 3. Markt 47 (restauratie stoep), 4. Oude Delft 105 (nieuw kleurenschema pui), 5. Rotterdamseweg 155 (restauratie van de Hammenpoort). 
De winnaar van de Le Comteprijs 2018 zal worden bekendgemaakt op 23 mei 2019 tijdens de algemene ledenvergadering van Delfia Batavorum.

Publieksprijs
Maar, als lezer van de Delft op Zondag heeft u ook een stem! Wie moet volgens u worden beloond met de Publieksprijs 2018? Met andere woorden: op welke van de vijf genomineerde verfraaiingen van de stad zet u uw geld, waar gaat uw voorkeur naar uit? Mail uw voorkeur per omgaande naar redactie@delftopzondag.nl U kunt inzenden t/m zondag 12 mei. Alvast bedankt!

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>