Steun levensreddend onderzoek en de zorg voor de kankerpatiënt door te doneren
Steun levensreddend onderzoek en de zorg voor de kankerpatiënt door te doneren

Collecteweek KWF: jouw donatie is hard nodig

Algemeen

Collecteren in coronatijd gaat nét even anders. Gelukkig kun je, ook dit jaar, op een veilige manier geld geven aan de collectant. In de collectebus, op 1,5 meter afstand. Of door contactloos te doneren via een QR-code of online.

De KWF-collecteweek is van 30 augustus tot en met 5 september. Dan gaan de vrijwilligers van het KWF ook in Delft en omstreken op pad en komen ze misschien ook bij jou langs. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm. Zo houden collectanten altijd 1,5 meter afstand. En behalve een donatie met contant geld kun je ook contactloos via een QR-code doneren. Die scan je met je mobiele telefoon. Sommige collectanten gaan niet langs de deur, maar halen geld op via WhatsApp. Krijg je zo’n appje? Via de link kun je anoniem en eenmalig een donatie doen voor kankeronderzoek.

Jouw steun is belangrijk
De collecteweek is dit jaar extra belangrijk, want kanker ontwricht je leven – zeker in deze tijd. Bovendien gingen vanwege de coronacrisis tientallen acties van KWF niet door. Daardoor is er minder geld opgehaald. Dat treft de kankerpatiënt van nu en die van de toekomst. Directeur van KWF Johan van de Gronden: "KWF is hard geraakt door de coronacrisis. Er zijn dit jaar tientallen acties en evenementen gecanceld en met de collecteweek kunnen we eindelijk weer persoonlijk in contact komen met iedereen die de patiënt wil steunen. De collecteweek is van groot belang voor patiënten van nu en in de toekomst."

Kijk op www.kwf.nl voor meer informatie over de collecteweek.