Taekwondo is voor alle leeftijden. Je kunt al jong beginnen. (Foto: PR)
Taekwondo is voor alle leeftijden. Je kunt al jong beginnen. (Foto: PR) (Foto: )

Taekwondo is voor iedereen die graag aan zichzelf wil werken

Wij zijn Taekwondoschool Taekwen. Taekwen is al sinds 1980 gevestigd in Delft. Taekwondo is een Koreaanse vecht en zelfverdedigingssport.
De geschiedenis ervan gaat al terug tot 37 voor Christus. Sinds 2000 is Taekwondo een officiële Olympische sport.

Taekwondo is voor iedereen die graag aan zichzelf wil werken, zowel fysiek als mentaal. Taekwen staat voor zelfverdediging, zelfvertrouwen en discipline. Taekwondo wordt vaak een vechtsport genoemd, maar Taekwondo gaat verder dan dat. Het is een combinatie van verdedigen en aanvallen.

Mentaal
Daarnaast komt er ook vooral op mentaal vlak veel bij kijken. Daarom noemen wij Taekwondo een zelfverdedigingssport. Je leert ook om mentaal sterk in je schoenen te staan, respect te hebben voor elkaar en elkaar goed te behandelen. Binnen taekwondo kunnen er verschillende leerling-graden behaald worden. Deze worden aangeduid met verschillende kleuren van gordels. De witte tot en met de rode banden noemt men kups in het koreaans. Iemand die start met taekwondo begint met een witte gordel (10e kup genaamd).
Door middel van kupexamens kan men hogere graden behalen tot en met 1e kup. Na deze eerste kup heeft men de mogelijkheid een zwarte gordel (1e dan of poom) te behalen.

Taekwen
De afgelopen jaren zijn er een aantal locaties in de regio Zuid Holland bijgekomen en Taekwen blijft zich ontwikkelen. Taekwen is opgericht door Kwajangnim (grootmeester) Wendell de la Paz en word samen met zijn zoon Sabumnim (meester) Wendley de la Paz beheert.
Zij verzorgen samen met een aantal assistent-leraren de Taekwondolessen voor de jeugd en senioren. Ook geven wij workshops, cursusen en zijn wij bereikbaar voor buitenschoolse activiteiten.

Taekwondo is is een sport voor iedereen; Leeftijd en geslacht speelt bij TaeKwen geen rol.
In Delft geven wij les in Sporthal Tanthof aan de Fretstraat 2.

Zaterdag
Van 10:00 tot 11:00
voor jeugd vanaf 6 jaar
Van 11:00 tot 12:00
vanaf 13 jaar alle banden

Neem gauw contact op via onze website en kom 1 maand gratis mee trainen!
Meer informatie: www.taekwen.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1