Dit jaar geen bourgondisch feest, maar samen koken via de livestream!
Dit jaar geen bourgondisch feest, maar samen koken via de livestream!

Alternatief programma Zomerfeest Schipluiden

Algemeen

SCHIPLUIDEN - Stichting Zomerfeest Schipluiden zet zich al bijna vijftig jaar in om de inwoners van Midden-Delfland en omstreken bij elkaar te brengen. Ieder jaar organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers verschillende activiteiten, die negen dagen lang worden uitgevoerd. Dit jaar presenteert de stichting een mooi, alternatief programma!

Het Zomerfeest van Schipluiden is elk jaar weer een groot feest. Het was dan ook erg jammer, toen het er in maart naar uitzag dat de festiviteiten niet door konden gaan. Met de nieuwe versoepelingen was er weer een sprankje hoop, dus is de organisatie direct aan de slag gegaan met het bedenken van nieuwe onderdelen. Vorig weekend zijn de eerste activiteiten van start gegaan, zoals een spectaculaire motortocht, een footgolf parcours voor jong en oud en een intiem veldconcert. Dit weekend worden de festiviteiten voortgezet. Zo is er voor de jeugd van alle leeftijden iets te doen. Voor de kleinsten zijn er op vrijdagmiddag 21 augustus leuke spelletjes tijdens de beroepenmarkt en kunnen de echte waaghalzen meedoen met een verkoelende watermiddag. Zaterdag 22 augustus is de dag voor de sportieve jeugd. Zij kunnen dan kennis maken met allerlei sporten en lekker actief aan de slag gaan!

Koken via livestream
Natuurlijk is er ook aan de volwassenen gedacht. Zaterdagavond is het namelijk tijd voor een spetterende editie van 'Koken met het Zomerfeest'. Via een livestream nemen de chefs deelnemers mee langs de recepten van een hoofd- en nagerecht. Daarbij leren zij de kijkers alle fijne kneepjes van het vak. De verse producten waarmee gekookt wordt, zijn afkomstig van lokale ondernemers en worden van tevoren bij de mensen thuis afgeleverd. Kijk voor de rest van het programma op www.zomerfeest-schipluiden.nl

!